Nasmejani David Beckham se je soočil s prvimi ameriškimi kritikami. Foto: Reuters
Nasmejani David Beckham se je soočil s prvimi ameriškimi kritikami. Foto: Reuters

Zaradi okrevanja po operaciji poškodovanega gležnja, ki se vleče že dva meseca, bo novi član LA Galaxyja odsoten vsaj še teden dni, če ne dva. Beckham je po veličastnem prihodu v Los Angeles zaigral le za 12 minut na prijateljskih tekmi z Chelseajem. Od takrat je Anglež šele v petek prvič normalno treniral.

Prikrajšani Toronto
"Naravnost tečem brez problemov, medtem ko je obračanje še vedno težavno in boleče, zato mislim, da ne bom nastopil na tekmi proti Torontu," je razložil položaj nekdanji angleški kapetan. Beckham bi moral po predvidevanjih prvič nastopiti v MLS-ju na gostovanju Galaxyja v Torontu, kjer so predtem že razprodali stadion, kar tri vsedržavne mreže pa so napovedale neposredni prenos, kar se še ni zgodilo v zgodovini ameriškega 'soccerja'.

'Zakaj si manjkal v Dallasu?'
Zaradi Becksove odsotnosti na tekmi Superlige (tekmovanje ameriških in mehiških klubov) proti Dallasu so se pojavile tudi prve kritike 32-letnega superzvezdnika. V ZDA poškodovani igralci tradicionalno spremljajo svoja moštva tudi na gostovanjih. "Kot sem že dejal, nisem prišel samo za leto dni, temveč za najmanj pet let," želi umiriti pričakovanja nogometaš, ki bo do konca pogodbe zaslužil rekordnih 250 milijonov dolarjev.

T. G.