Carlo Ancelotti je v bogati karieri vodil številne evropske velikane (Juventus, Milan, Chelsea, Paris SG, Real Madrid). Povsod je pustil močan pečat, v Münchnu pa ni izpolnil visokih pričakovanj. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti je v bogati karieri vodil številne evropske velikane (Juventus, Milan, Chelsea, Paris SG, Real Madrid). Povsod je pustil močan pečat, v Münchnu pa ni izpolnil visokih pričakovanj. Foto: Reuters
Nicolas Sarkozy, Karl-Heinz Rummenigge in in Uli Hoeness
Nekdanji francoski predsednik Nicolas Sarkozy je sredno tekmo na Parku princev spremljal v družbi Karl-Heinza Rummeniggeja in Ulija Hoenessa. Foto: Reuters
Franck Ribery
Franck Ribery si je zelo želel igrati na Parku princev, a je vseh 90 minut sedel na klopi. Že v uvodnem krogu Lige prvakov proti Anderlechtu (3:0) je bil zamenjan. Jezno je slekel dres in ga vrgel na klop za rezervne igralce. Foto: Reuters
Thomas Tuchel
Thomas Tuchel se je dokazal na klopi Mainza in dortmundske Borussie. Foto: EPA
Willy Sagnol
Willy Sagnol (desno), ki je med letoma 2000 in 2009 zelo uspešno igral v dresu Bayerna, bo začasni trener. 40-letni Francoz je med letoma 2014 in 2016 vodil Bordeaux. Foto: Reuters
PSG razbil Bavarce - Ancelotti odhaja

"Za to bo nekdo moral odgovarjati. Tega ne smemo kar pozabiti," je takoj po visokem porazu v 2. krogu Lige prvakov povedal predsednik upravnega odbora münchenskega kluba Karl Heinz Rummenigge, kar je že dalo slutiti, kaj se bo zgodilo. Vse se je dogajalo zelo hitro in v četrtkovem popoldnevu je Bild že zapisal: "Bayern je odpustil Ancelottija." Ni minila ena ura, ko je FC Bayern po Twitterju to tudi uradno sporočil.
"Vse od začetka letošnje sezone ekipa ne igra dobro. Sredna tekma v Parizu je popolnoma jasno pokazala, da je čas za spremembe. Po prihodu v München sem imel sestanek s Carlom, kjer sem mu povedal, da žal tako ne moremo nadaljevati. Poznava se že dolga leta in sva prijatelja, a to odločitev smo morali sprejeti. Vsi smo profesionalci. Zdaj pričakujem pravi odziv moštva, še vedno je čas, da izpolnimo naše cilje," je pojasnil Rummenigge.

58-letni italijanski trener, ki v karieri do danes ni doživel, da bi ga v kakšnem klubu odpustili med sezono, je v München prišel pred sezono 2016/17, pogodbo je imel do poletja 2019. Z Bayernom je v lanski sezoni osvojil nemško prvenstvo. V domačem pokalu je bila v polfinalu usodna Borrusia Dortmund, v Ligi prvakov pa v četrtfinalu Real Madrid. V letošnji sezoni Bundeslige je Bayern po šestih krogih tretji, za vodilno Borussio zaostaja tri točke.

V Berlinu bo na klopi Sagnol
Zanimivo, da Bayern še nikoli v klubski zgodovini trenerja ni odpustil med velikim münchenskim praznikom Oktoberfestom. Začasno bo klub vodil Ancelottijev pomočnik Willy Sagnol. Pred reprezentančnim premorom je na sporedu le še tekma v Berlinu proti Herthi v nedeljo.
Mladi Nagelsmann ima pogodbo s Hoffenheimom ...
Predsednik Uli Hoeness in vodja upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge sta se skupaj s športnim direktorjem Hasanom Salihamidžićem hitro odločila za menjavo. Vsi trije zagovarjajo nemškega trenerja, potem ko je tri leta Bavarce vodil Pep Guardiola, od 1. julija lani pa Ancelotti.

Velika želja vodstva kluba je Julian Nagelsmann, ki odlično vodi Hoffenheim. 30-letni strateg je z modernimi metodami treninga eden izmed najbolj priljubljenih v Bundesligi, lani je spravil na kolena Bayern z 1:0, pred dvema tednoma pa celo z 2:0. Trenutno ima pogodbo, zato njegov prihod ni najbolj realen.

... prost je Tuchel
Prost je Thomas Tuchel, ki je maja popeljal dortmundsko Borussio do pokalnega naslova, a se ni razumel s finančnim vodjo črno-rumenih Hans-Joachimom Watzkejem, ki je alfa in omega kluba iz Porurja, zato je poleti moral oditi. Pred tem je 44-letni strokovnjak pet let odlično vodil tudi Mainz.
Ribery v sredo sploh ni igral, tudi Robben le rezervist
Vzdušje v ekipi je zelo slabo. Franck Ribery se je znašel na stanskem tiru, v sredo v Parizu sploh ni stopil na zelenico. Arjen Robben je vstopil pri izidu 0:3. Oba zvezdnika se nista razumela z Italijanom. Začetna postava za tekmo na Parku princev je šokirala vse strokovnjake in celo trenerja gostiteljev Unaija Emeryja, ki je pripravil taktiko za popolnoma drugačno postavitev. Vsi načrti Ancelottija so se podrli že v 2. minuti, nato pa je še bolj pritisnil, a napadi so bili jalovi. Statistika je bila popolnoma na strani Bayerna (streli 11:16, posest 40:60 %, koti 1:18!), a Parižani so bili zelo nevarni iz protinapadov. Če bi Neymar učinkoviteje zaključeval, bi lahko Bavarci prejeli tudi "petardo".

Bo Borussia vse moči usmerila v Bundesligo?
PSG si je tako rekoč že zagotovil zmago v skupini B, kar pomeni, da se bo Bayern boril s Celticom za drugo mesto. Če mu uspe, bo imel izjemno težkega tekmeca - enega izmed zmagovalcev preostalih skupin. Tudi v Bundesligi je položaj resen, saj so Dortmundčani v sijajni formi v nemškem prvenstvu. V torek so sicer izgubili proti madridskemu Realu z 1:3 in so v zelo težkem položaju v Ligi prvakov. Če bi se Borussia osredotočila le na Bundesligo, bo naloga za Bayern še veliko težja.

Trenerji Bayerna v zadnjih 20 letih:
2016-17: Carlo Ancelotti
2013-16: Pep Guardiola
2011-13: Jupp Heynckes
2011: Andries Jonker
2009-11: Louis van Gaal
2009: Jupp Heynckes
2008-09: Jürgen Klinsmann
2007-08: Ottmar Hitzfeld
2004-07: Felix Magath
1998-04: Ottmar Hitzfeld
1996-98: Giovanni Trapattoni

PSG razbil Bavarce - Ancelotti odhaja