Manchester City je v angleškem prvenstvu pet točk za vodilnim Arsenalom. Foto: EPA
Manchester City je v angleškem prvenstvu pet točk za vodilnim Arsenalom. Foto: EPA

V premier ligi so navedli, da so branilci naslova angleškega prvaka prekršili pravila, ki se "nanašajo na pravilne informacije, ki lahko dajo resničen in pošten prikaz finančnega položaja kluba".

Sorodna novica Man City – ko iskanje evropskega prestola privede do slabega ugleda

Informacije morajo vsebovati vse prihodke, tudi tiste od sponzorjev. Navedene morajo biti informacije o plačah in nadomestilih za igralce in trenerje, dobičkonosnosti ter spoštovanju pravil Evropske nogometne zveze (Uefa).

Nepravilno naj bi bila prikazana tudi nadomestila za trenerja meščanov med sezonama 2009/10 in 2012/13, ko je klub vodil Italijan Roberto Mancini, piše AFP. Številne nepravilnosti so tudi pri plačah igralcev.

Uefa je sicer City "zaradi resnih kršitev finančnega fair playa" za dve leti že izključila s svojih tekmovanj februarja 2020, vendar je julija istega leta Športno razsodišče (Cas) kazen razveljavilo.

City je dejal, da so presenečeni nad obtožbami in da imajo neizpodbitne dokaze, ki jih bodo oprali vseh obtožb. Klub je lahko kaznovan z denarno kaznijo, odbitkom točk ali celo z izključitvijo s prvenstva.