Alan Shearer in Thierry Henry. Foto: EPA
Alan Shearer in Thierry Henry. Foto: EPA
Sorodna novica Fotozgodba: Thierry Henry - 40 let vrhunskega napadalca

Gre za dva izjemna napadalca, ki sta bila na Otoku strah in trepet branilcev. Shearer, ki je z Blackburnom leta 1995 senzacionalno osvojil naslov angleškega prvaka, je z 260 zadetki še vedno najboljši strelec v zgodovini te lige. Glavnino svoje kariere je preživel v Newcastlu, kjer je za United na 303 prvenstvenih tekmah dosegel 148 zadetkov.

Thierry Henry je svoj pečat na Otoku pustil v dresu Arsenala, za katerega je igral med letoma 1999 in 2007, kot posojen nogometaš New York Red Bullsov pa je dres topničarjev nekajkrat oblekel še leta 2012. Je najboljši strelec kluba z Emiratesa, dosegel je 175 zadetkov na 258 prvenstvenih tekmah. Obenem je bil štirikrat najboljši strelec Premier lige, kar je še vedno rekordni dosežek.

Rad bi se zahvalil svojim soigralcem in trenerjem, s katerimi sem sodeloval vsa ta leta. Vse, kar sem si želel v življenju, je bilo postati profesionalni nogometaš. To so bile moje sanje.

Alan Shearer

Shearer: Fantastično je bilo nositi črno-belo devetico
"Glede na to, koliko neverjetnih nogometašev je igralo v Premier ligi v vsej zgodovini, sem zelo počaščen, da sem postal član hrama slavnih," je ob tem v sporočilu za javnost povedal Shearer. "Rad bi se zahvalil svojim soigralcem in trenerjem, s katerimi sem sodeloval vsa ta leta. Vse, kar sem si želel v življenju, je bilo postati profesionalni nogometaš. To so bile moje sanje. Moje sanje so bile dvigovati lovorike in zadevati gole na St. James's Parku. Bilo je fantastično nositi devetico na črno-belem dresu, užival sem vsako minuto," je še dodal.

Nekaj posebnega je skupaj z Alanom postati prvi član hrama slavnih Premier lige. Ko sem bil mlad, sem se trudil predvsem za to, da bi dobil nogometne čevlje. Zdaj pa govorimo o hramu slavnih.

Thierry Henry

Henry: Vselej sem želel trdo garati
Počaščen je tudi Henry. "Nekaj posebnega je skupaj z Alanom postati prvi član hrama slavnih Premier lige. Ko sem bil mlad, sem se trudil predvsem za to, da bi dobil nogometne čevlje. Zdaj pa govorimo o hramu slavnih. V svoji karieri sem vselej želel trdo garati in poskrbeti, da se borim za zastavljen cilj. To so želeli navsezadnje navijači tudi videti," je povedal sijajni francoski napadalec, ki je z Arsenalom po dvakrat osvojil angleško krono, Pokal FA in Community Shield. Leta 2006 je s topničarji postal tudi evropski podprvak.