Pierre Emerick Aubameyang je po dolgotrajnih govoricah le pristal pri Arsenalu. Foto: Reuters
Pierre Emerick Aubameyang je po dolgotrajnih govoricah le pristal pri Arsenalu. Foto: Reuters

Za 28-letnega Gabonca so topničarji odšteli 63 milijonov evrov, poročajo angleški mediji, kar je klubski rekord. Poleti je Arsenal za Alexandra Lacazetta plačal 53 milijonov evrov. Nemci so pred tem zavrnili dve ponudbi iz Londona.
Hitronogi napadalec je v prejšnji sezoni na 46 tekmah zabil 40 golov, letos pa na 24 dvobojih 21 golov. Skupaj je na 144 obračunih v Bundesligi dosegel 98 zadetkov. Pri Arsenalu so izračunali, da Aubameyang doseže gol ali podajo na vsakih 96 minut.

Še pred uradno potrditvijo odhoda Aubameyanga so iz Dortmunda sporočili, da so se s Chelseajem dogovorili za posojo napadalca Micyja Batshuayija. 24-letni reprezentant Belgije bo v Dortmundu do konca sezone.

Batshuayi je prišel v Chelsea julija 2016. Na 32 ligaških tekmah je dosegel sedem golov. Njegove naloge pred vrati je prevzel Olivier Giroud, ki se je modrim pridružil iz vrst Arsenala.

Özil bo zaslužil ogromno
Topničarji so sicer v januarskem prestopnem roku zelo dejavni, po nakupu Aubameyanga so sodelovanje podaljšali še z Mesutom Özilom. Po novem bo 29-letni Nemec v dresu Arsenala ostal do leta 2021, v klub je prišel leta 2013. Njegove usluge ne bodo poceni, s tedensko plačo 350.000 funtov oziroma 400.000 evrov pa bo Özil po podatkih televizije BBC postal tudi najbolje plačani igralec te ekipe v zgodovini. Letna plača naj bi bila po izračunih nemške tiskovne agencije 12 milijonov evrov.