Igralci Arsenala po tekmi niso skrivali razočaranja. A napredovanje so zapravili že v Londonu. Prvič po sezoni 1995/96 se je zgodilo, da med najboljšimi osmimi klubi ni angleškega. Foto: EPA
Igralci Arsenala po tekmi niso skrivali razočaranja. A napredovanje so zapravili že v Londonu. Prvič po sezoni 1995/96 se je zgodilo, da med najboljšimi osmimi klubi ni angleškega. Foto: EPA
Olivier Giroud
Olivier Giroud je načel mrežo Bayerna. Foto: EPA
Olivier Giroud
26-letni Giroud je Arsenal okrepil pred letošnjo sezono. Foto: Reuters
Jackson Martinez
Manuel Iturra in Joaquin Sanchez sta ustavljala Portovega Jacksona Martineza. Foto: EPA
Isco
Isco je v 43. minuti izničil prednost Porta. Foto: Reuters
Roque Santa Cruz
Paragvajski napadalec Roque Santa Cruz, ki je na posoji iz Manchester Cityja, je v 77. minuti takole dosegel odločilni gol. Foto: Reuters

Srečanje na Allianz Areni se je začelo šokantno za domače, saj je Arsenal povedel že v 3. minuti. Theo Walcott je z desne strani kazenskega prostora poslal žogo v sredino, kjer jo je Olivier Giroud z nekaj metrov poslal pod prečko. Bayern je prvo nevarnejšo akcijo izpeljal v 10. minuti, ko je Luiz Gustavo po podaji s kota meril čez vrata.

Jalova premoč Bayerna
V nadaljevanju je imel Bayern terensko premoč, vendar si resnejših priložnosti ni priigral. V 25. minuti je poskus Tonika Kroosa z roba kazenskega prostora Fabianski zanesljivo ukrotil. Malo pozneje je Müller iz težkega položaja oplazil zunanji del leve vratnice. Sledilo je umirjeno srečanje med obema kazenskima prostoroma s pobudo Bayerna, o čemer priča tudi statistika prvega polčasa. Posest žoge 61:39, streli v okvir vrat 4:1 - oboje v korist Bayerna.

Fabianski ustavil Robbna; ob strelu Gervinha zastal dih
Bavarci so na začetku drugega polčasa pritisnili proti vratom Fabianskega, nevarna strela sta sprožila Robben in Kroos. V 68. minuti je Robben sam stekel proti Fabianskemu, a je Poljak mojstrsko ubranil njegov poskus. Nevaren je bil tudi Arsenal. Tako se je v 79. minuti rezervist Gervinho prebil pred Manuela Neuerja, a je nato poslal žogo za las mimo leve vratnice.

Koscielny zabil zadetek upanja
V 86. minuti pa je Arsenalu le uspelo zatresti mrežo. S kota je podal Santi Cazorla, v kazenskem prostoru pa je bil najspretnejši Laurent Koscielny, ki je z levo stranjo glave poslal žogo za levo vratnico Neuerja. To je bil zadetek upanja, ki pa je prišel nekoliko prepozno, saj topničarjem v zadnjih minutah ni uspelo doseči še tretjega zadetka. Končna statistika sicer govori o premoči Bayerna: posest žoge 55:45 in 9:3 streli v okvir vrat.

Mojstrovina Isca za vodstvo Malage
Na drugi tekmi je Malaga povedla v 43. minuti, ko je 20-letni Isco po preigravanju mojstrsko diagonalno zadel desni zgornji kot vrat Heltona.

Santa Cruz mož odločitve
Položaj Porta se je še poslabšal v 49. minuti, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Steven Defour. Malaga je premoč kronala v 77. minuti. Roque Santa Cruz, ki je vstopil le štiri minute prej, je po podaji Isca iz kota zadel z glavo. Končna statistika - 50:50 posest žoge in 5:2 za Malago pri strelih v okvir vrat.

Žreb parov četrtfinala bo v petek ob 12.00 v Nyonu.

LIGA PRVAKOV
OSMINA FINALA, povratne tekme

BAYERN - Arsenal 0:2 (0:1) 3:1
Giroud 3., Koscielny 85.

Bayern: Neuer, Lahm , van Buyten, Dante, Alaba, Martinez , Gustavo, Müller, Kroos (81./Timoščuk), Robben, Mandžukić (73./Gomez ).

Arsenal: Fabianski, Jenkinson, Mertesacker , Koscielny , Gibbs , Rosicky , Walcott (72./Oxlade-Chamberlain), Arteta, Ramsey (72./Gervinho), Cazorla , Giroud .

Sodnik: Pavel Karlovec (Češka)


MALAGA - Porto 2:0 (1:0) 0:1
Isco 43., Santa Cruz 77.
: Defour 49./Porto

Malaga: Caballero, Gamez , Demichelis , Weligton, Antunes, Toulalan , Iturra, Joaquin (88./Camacho), Baptista (73./Santa Cruz), Isco, Saviola (79./Piazon).

Porto: Helton, Danilo, Otamendi , Mangala , Sandro (70./Atsu), Moutinho (46./Rodriguez), Fernando, Gonzalez, Defour , Varela (58./Maicon), Martinez.

Sodnik: Nicola Rizzoli (Italija)


BARCELONA - Milan 4:0 (2:0) 0:2
Messi 5., 40., Villa 55., Alba 92.

Schalke - GALATASARAY 2:3 (1:2) 1:1
Neustädter 17., Bastos 63.; Altintop 37., Yilmaz 42., Bülut 95.
JUVENTUS - Celtic 2:0 (1:0) 3:0
Matri 24., Quagliarella 65.

PARIS SG - Valencia 1:1 (0:0) 2:1
Lavezzi 66.; Jonas 55.

BORUSSIA DORTMUND - Šahtar 3:0 (2:0) 2:2
Santana 31., Götze 37., Blaszczykowski 59.

Manchester United - REAL MADRID 1:2 (0:0) 1:1
Ramos 49./ag; Modrić 66., Ronaldo 69.
: Nani 58./Manchester United

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.