Sorodna novica Piatek z dvojčkom v prvem polčasu navdušil navijače Milana
Dvoboj Giorgia Chiellinija in Josipa Iličića na stadionu Atleti Azzurri d'Italia. Oba sta morala z zelenice že po slabe pol ure. Foto: Reuters
Dvoboj Giorgia Chiellinija in Josipa Iličića na stadionu Atleti Azzurri d'Italia. Oba sta morala z zelenice že po slabe pol ure. Foto: Reuters

Podrobnosti o poškodbi za zdaj niso znane.

Mrežo stare dame je načel Timothy Castagne v 37. minuti z roba kazenskega prostora, potem ko je 30 metrov od vrat ukradel žogo Joau Cancelu. Dve minuti zatem je na 2:0 povišal najboljši strelec Atalante v tej sezoni Duvan Zapata, podal mu je Papu Gomez. Na robu kazenskega prostora se je spretno obrnil in močno streljal z desnico. Kolumbijski napadalec je po veliki napaki Mattie De Sciglia, ki je slabo podal nazaj vratarju Wojciechu Szczesnyju, v 86. minuti postavil tudi končni izid.

Trener gostov Massimiliano Allegri je bil izključen zaradi protestov po drugem zadetku. Njegovi varovanci v prvem polčasu niso sprožili niti enega strela v okvir vrat, v drugem so resno zapretili trikrat.

V polfinalu proti Fiorentini
Juventus je italijanski pokal osvojil vselej v zadnjih štirih sezonah, v prejšnjih dveh je na poti do lovorike izločil tudi Atalanto – predlani v osmini finala, lani pa v polfinalu.

Obe ekipi sta se v Serie A pomerili pred kratkim, 26. decembra je bilo 2:2. Atalanta je tedaj začela niz štirih tekem brez poraza, na katerih je skupaj dosegla kar 16 zadetkov. V vsej sezoni je v italijanskem prvenstvu že pri številki 47, s čimer je celo učinkovitejša kot vodilni Juventus.

Atalanta se bo v polfinalu pokala udarila s Fiorentino, ki je bila kar s 7:1 boljša od Rome. Prva tekma bo 27. februarja v Firencah, povratna 24. aprila.

Vratar Lazia Thomas Strakosha je ubranil 11-metrovki Lautaru Martinezu in Radji Nainggolanu. Foto: EPA
Vratar Lazia Thomas Strakosha je ubranil 11-metrovki Lautaru Martinezu in Radji Nainggolanu. Foto: EPA

Lazio naprej po 11-m
V dramatičnem obračunu z Interjem si je mesto med štirimi zagotovil še Lazio, ki je v Milanu slavil po enajstmetrovkah. Redni del srečanja se je končal brez zadetkov, nato pa so Rimljani povedli v 108. minuti, ko si je Ciro Immobile izmenjal dvojno podajo s Felipejem Caicedom, nato pa s "pomočjo" Danila D'Ambrosia žogo spravil za hrbet Samirja Handanovića. Inter je izenačil tik pred koncem podaljška, ko sta v kazenskem prostoru trčila Sergej Milinković-Savić in D'Ambrosio, Rosario Abisso je pokazal na belo točko, obenem pa zaradi protesta izključil še Stefana Raduja. Mauro Icardi je z bele točke zadel za 1:1.

V prvi seriji enajstmetrovk sta bila uspešna Marcelo Brozović in Immobile, nato pa je Thomas Strakosha zaustavil poskus Lautara Martineza. Zatem se je izkazal tudi Handanović, ki je ubranil strel Rize Durmisija. Nato so mrežo zatresli Icardi, Marco Parolo, Cedric Soares in Francesco Acerbi, Radji Nainggolanu pa je, ko je streljal pod prečko, namero prebral Strakosha. V polfinale je Lazio z mirno izvedeno enajstmetrovko popeljal Lucas Leiva.

Duvan Zapata je na zadnjih 10 tekmah dosegel 17 zadetkov. Foto: Reuters
Duvan Zapata je na zadnjih 10 tekmah dosegel 17 zadetkov. Foto: Reuters

Italijanski pokal, četrtfinale

ATALANTA - Juventus 3:0 (2:0)
Castagne 37., Zapata 39., 86.

Atalanta: Berisha, Palomino (89./Masiello), Djimsiti, Toloi, Freuler, De Roon (91./Gosens), Castagne, Hateboer, Papu Gomez, Iličić (26./Pašalić), Zapata.

Juventus: Szczesny, Alex Sandro, Chiellini (27./Cancelo), Rugani, De Sciglio, Khedira (71./Pjanić), Bentancur, Matuidi, Bernardeschi, Dybala (62./Douglas Costa), Ronaldo.

Sodnik: Fabrizio Pasqua

MILAN - Napoli 2:0 (2:0)
Piatek 11., 27.

FIORENTINA - Roma 7:1 (3:1)
Chiesa 7., 18., 74., Muriel 33., Benassi 66., Simeone 79., 89.; Kolarov 28.
RK: Džeko 71./Roma

Inter - LAZIO 4:5 (1:1, 0:0) - po enajstmetrovkah
Icardi 125./11-m; Immobile 108.
RK: Radu 123./Lazio
Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

Cristiano Ronaldo je razočaran zapuščal Bergamo. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je razočaran zapuščal Bergamo. Foto: Reuters