Zlatan Ibrahimović je z dvema zadetkoma pokopal Auxerre na San Siru. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović je z dvema zadetkoma pokopal Auxerre na San Siru. Foto: Reuters
Luis Suarez
Luis Suarez bo lahko igral proti Realu, počival pa bo na dveh tekmah v nizozemski ligi. Foto: EPA
Bastian Schweinsteiger
Bastian Schweinsteiger je motor igre Bayerna v letošnji sezoni. Franck Ribery še ni v pravi formi, vsi pa zelo pogrešajo Arjena Robbna. Foto: Reuters
Jeremy Menez
Nogometaši Rome so po slabem začetku sezone našli pravo formo. Foto: Reuters
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti je zanikal pisanje britanskih medijev, da bo zapustil Chelsea. Foto: Reuters

Auxerre je v zadnjem mesecu v odlični formi. V francoskem prvenstvu je nanizal serijo dobrih izidov in je le še pet točk za vodilnim Lillom. V Ligi prvakov je doma ugnal Ajax z 2:1 in ostaja v igri za osmino finala. Milan je v vodstvu v Serie A, Zlatan Ibrahimović je neustavljiv. Rdeče-črnim bi zadostovala že točka, saj v zadnjem krogu na San Siro prihaja Ajax.

Cruyff zahteval odstop Jola
Nizozemci bodo gostili madridski Real, ki se je že prebil v osmino finala. V Amsterdam nista potovala lažje poškodovana Gonzalo Higuain in Sami Khedira. Priložnost bosta dobila Karim Benzema in Lassana Diarra.

V soboto se je Ajax doma z večnim tekmecem PSV-jem razšel brez zadetkov. Izbranci Martina Jola so na lestvici šele na četrtem mestu, šest točk za ekipo iz Eindhovna. Legendarni Johan Cruyff je ostro kritiziral Jola in ga pozval k odstopu. Ključna bo torkova tekma z Realom, ki jo Ajax mora dobiti.

Kazen za "kanibala" Suareza
Vodstvo Ajaxa je urugvajskega reprezentanta Luisa Suareza kaznovalo s prepovedjo igranja na dveh tekmah, saj je igralca PSV-ja Otmana Bakkala ugriznil v ramo. Glavni sodnik ni videl "kanibalskega" izpada. Ajax je Suareza tudi denarno kaznoval, znesek pa bodo namenili v humanitarne namene. Proti Realu bo Suarez lahko igral.

Svojeglavi van Gaal povzročil nove težave
Bayern si je že zagotovil nastop v osmini finala, za prvo mesto v skupini E pa potrebuje še točko. Zadostoval bi tudi že minimalen poraz v Rimu, saj so Bavarci na Allianz Areni ugnali Romo z 2:0. V Bundesligi je zaostanek Bayerna za vodilno dortmundsko Borussio že neverjetnih 14 točk. Številne poškodbe so močno načele ekipo, trener Louis van Gaal pa s svojim avtoritativnim slogom povzroča še več notranjih težav.

Prejšnji teden je ne novinarski konferenci dejal, da bi prodal Bastiana Schweinsteigerja Interju za 50 milijonov evrov, če sijajni vezist ne bi do pomladi podaljšal pogodbe. "Popolnoma jasno je, da van Gaal nima prav nobenega vpliva na odločitev v primeru Schweinsteiger. Tudi če se nam ne bo uspelo dogovoriti, lahko zatrdim, da ga ne bomo prodali. Do 30. junija 2012 bo ostal v Münchnu. Schweinsteiger je najpomembnejši igralec v tem trenutku, brez njega je nemogoče načrtovati prihodnost kluba," je bil odločen predsednik upravnega odbora Karl-Heinz Rummenigge, ki se ne predaja v boju za naslov nemškega prvaka, čeprav so možnosti res minimalne. Častni predsednik Franz Beckenbauer je dejal, da je osmo mesto popolnoma realno, igra pa je svetlobna leta oddaljena od vrhunske evropske ravni.

Schweinsteiger je kaznovan za tekmo na Olimpicu, v prvi postavi bo najverjetneje zaigral Franck Ribery, ki pa po poškodbi gležnja ni v pravi fromi. V Leverkusnu je igral le 29 minut.

Roma želi nadaljevati zmagoviti niz
Roma je zelo slabo začela sezono, bila je popolnoma na dnu Serie A. V zadnjem mesecu so izbranci Claudia Ranierija popolnoma prerojeni. Po gladki zmagi nad Udinesejem (2:0) v soboto so se prebili že na peto mesto, imajo celo dve točki več od Interja. Rimljani bi si z zmago že zagotovili drugo mesto, imeli bodo precej večji motiv od Bayerna. V odlični formi je Jeremy Menez, v napadu pa bosta začela Francesco Totti in Marco Borriello.
Ancelotti ne razmišlja o odhodu
Carlo Ancelotti je odločno demantiral pisanje britanskih časnikov, da razmišlja o odhodu s Stamford Bridgea. Chelsea je trenutno na prvem mestu v Premier ligi, čeprav je na zadnjih štirih tekmah trikrat izgubil (Liverpool 0:2, Sunderland 0:3 in Birmingham 0:1).

"Govorice o mojem odhodu so povsem neresnične. Ne vem, kdo širi te govorice in kako so prišle na časopisne strani. S Chelseajem imam pogodbo do leta 2012," je dejal Ancelotti. Britanski časniki navajajo, da je Ancelotti v zadnjem času izgubil nadzor nad ekipo, prav tako pa so zapisali, da se je italijanski trener že posvetoval s trenersko organizacijo glede svojega položaja na Stamford Bridgeu.

"To ni res, nikoli nisem poklical tukajšnje trenerske organizacije. Oni so me poklicali v nedeljo zvečer, v sproščenem pogovoru pa so me vprašali, kaj se dogaja," je dejal 51-letni Ancelotti. V sredo se bodo modri srečali z Žilino, osmino finala so si že zagotovili, zato imajo vse misli usmerjene na nedeljsko gostovanje v Newcastlu. Derbi skupine F bo v Moskvi, kjer bo Spartak gostil Marseille.

5. krog, torek ob 20.45, skupina E:
ROMA - BAYERN

BASEL - CLUJ

Lestvica:                             
BAYERN * 4 4 0 0 11:3 12
ROMA 4 2 0 2 6:8 6
BASEL 4 1 0 3 7:8 3
CLUJ 4 1 0 3 5:10 3
* - v osmini finala


Skupina F:

SPARTAK MOSKVA - MARSEILLE ob 18.30

CHELSEA - ŽILINA

Lestvica:                             
CHELSEA * 4 4 0 0 12:2 12
MARSEILLE 4 2 0 2 8:3 6
SPARTAK MOSKVA 4 2 0 2 5:6 6
ŽILINA 4 0 0 4 1:15 0
* - v osmini finala


Skupina G:

AJAX - REAL MADRID

AUXERRE - MILAN

Lestvica:                             
REAL MADRID * 4 3 1 0 7:2 10
MILAN 4 1 2 1 5:5 5
AJAX 4 1 1 2 4:6 4
AUXERRE 4 1 0 3 3:6 3
* - v osmini finala


Skupina H:

BRAGA - ARSENAL

PARTIZAN - ŠAHTAR

Lestvica:                              
ARSENAL 4 3 0 1 15:4 9
ŠAHTAR 4 3 0 1 7:6 9
BRAGA 4 2 0 2 3:9 6
PARTIZAN 4 0 0 4 1:7 0