Mario Balotelli je po izpadu navijačev želel oditi z igrišča, a je tekmo vseeno nadaljeval in dosegel tudi edini gol za Brescio pri porazu z 1:2 proti Veroni. Foto: Reuters
Mario Balotelli je po izpadu navijačev želel oditi z igrišča, a je tekmo vseeno nadaljeval in dosegel tudi edini gol za Brescio pri porazu z 1:2 proti Veroni. Foto: Reuters

Balotelli se je v 54. minuti odzval na rasistične vzklike, pobral žogo, jo brcnil na tribuno in nakazal, da bo zapustil igrišče. Na zelenici je ostal šele po prepričevanju soigralcev in sodnikov. Sodnik Maurizio Mariani je za nekaj minut tekmo prekinil, uradni napovedovalec pa je navijače posvaril, da bo tekme konec, če se nesprejemljivo navijanje ne bo končalo.

29-letni Balotelli je v 85. minuti dosegel zadetek, vseeno je Verona zmagala z 2:1.

Italijanski nogometaš je po tekmi besedno napadel rasiste in se zahvalil svojim podpornikom. Ob objavi videa, ki prikazuje, kako navijači oponašajo opičje zvoke, je na Instagramu zapisal: "Tistim 'ljudem', ki so oponašali opičje zvoke, sram vas bodi. Pred vašimi otroki, ženami, sorodniki, prijatelji ... lahko vas je sram."

Pri tem se je zahvalil soigralcem in drugim podpornikom: "Iz srca se vam zahvaljujem. Ste pravi možje, pravo nasprotje tistim, ki zanikajo dokaze," je še zapisal 29-letni napadalec.

Trener Verone Hrvat Ivan Jurić je po tekmi povedal, da ni slišal rasističnih vzklikov, predsednik kluba Maurizio Setti pa je dogajanje želel omiliti z oceno, da so navijači Verone "le dobro razpoloženi, in nikakor ne rasisti".

Na dogajanje v Veroni se je odzval tudi trener italijanske reprezentance Roberto Mancini, nekdanji trener Balotellija pri Interju in Manchester Cityju, ki je dejal, da mora Italija "stopiti skupaj, da bi preprečila ponavljanje takšnih izpadov nestrpnosti".

Brescia je sicer po tretjem zaporednem porazu v Serie A odslovila trenerja Eugenia Corinija.