Dmitro Čigrinskij se poslavlja od katalonske prestolnice. Foto: EPA
Dmitro Čigrinskij se poslavlja od katalonske prestolnice. Foto: EPA
Wesley Sneijder
Wesley Sneijder je bil eden ključnih mož Interja pri njegovem pohodu na evropski vrh, zato ga Milančani bržkone ne bodo kar tako izpustili. Foto: Reuters

Pri katalonskem nogometnem velikanu imajo trenutno težave z denarjem, v klubsko blagajno ga priteka premalo, zato so se odločili, da bodo vzeli posojilo, ki naj bi odpravilo le začasno finančno težavo. "Prevzel sem zadolženi klub, ki ima nemalo finančnih težav, a jih hitro in vztrajno rešujemo," je dejal novi predsednik Rosell, ki je nasledil dolgoletnega predsednika Juana Laporto. Dodal je: "Prav tako moramo poskrbeti, da zaposlenim v klubu izplačamo denar, ki jim pripada. Vseeno naj navijači ne skrbijo, klub ne bo bankrotiral."

Prodaja Čigrinskega nujna
Dmitro Čigrinskij je pred začetkom prejšnje sezone na Camp Nou prišel iz Šahtarja iz Donjecka za 25 milijonov evrov. V klubu so že sporočili, da bodo ukrajinskega reprezentančnega branilca prodali nazaj v Šahtar za 15 milijonov, ki jih bodo porabili za nakup največje poletne tarče. S tem so Katalonci na neki način Ukrajinca vzeli na enoletno posodo, za katero so odšteli 10 milijonov. Čigrinski je za "blaugrano" nastopil le 14-krat.

Guardiola (še) v Barceloni, Fabregas še ne
Rosell je še povedal, da se je klub s trenerjem Pepom Guardiolo že dogovoril za novo, dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. Guardiola jo mora le še podpisati. Malce drugačna zgodba je pri prestopu Cesca Fabregasa iz Arsenala: "Prestop Cesca je postal težaven, saj njegov trenutni delodajalec zahteva ogromno odškodnino, kar je za Barco seveda zelo slabo. Vsi vedo, da hoče igrati za Barcelono, tudi mi ga hočemo ... Najbrž je vsem jasno, da hoče Arsenal iz tega iztržiti čim več," je še dodal 46-letnik.

Ferguson si želi Sneijderja
Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson si v svoje vrste želi zvabiti Nizozemca Wesleyja Sneijderja, ki pa ga pogodba z Interjem veže do 2014. "Fergie" je zanj pripravljen odšteti 42 milijonov evrov odškodnine, vidi pa ga kot menjavo za Paula Scholesa.