Vratar Marc-Andre ter Stegen je bil eden najzaslužnejših za uspeh Barcelone, dobro si ga bo zapomnil predvsem švedski napadalec Alexander Isak. Foto: EPA
Vratar Marc-Andre ter Stegen je bil eden najzaslužnejših za uspeh Barcelone, dobro si ga bo zapomnil predvsem švedski napadalec Alexander Isak. Foto: EPA

Barca je v leto 2021 vstopila s tremi zaporednimi gostujočimi zmagami v španskem prvenstvu, tokrat pa je igrala brez Lionela Messija, ki ima težave s stegensko mišico. Začela je neprepričljivo, a v 39. minuti vseeno povedla, ko je z glavo zadel Frenkie de Jong. V 51. minuti je po Nizozemčevem igranju z roko v kazenskem prostoru z bele točke izenačil Mikel Oyarzabal.

Do konca rednega dela tekme so nato prevladovali Katalonci in si pripravili kar nekaj priložnosti, toda ostalo je pri 1:1. V podaljšku sta imeli obe moštvi po dve lepi priložnosti, pri Baskih je Adnan Januzaj v 118. minuti s prostega strela stresel vratnico.

Pri streljanju 11-metrovk so bili nogometaši iz San Sebastiana neuspešni pri prvih treh strelih. Prva dva je ubranil Marc-Andre ter Stegen, v drugi seriji se je oddolžil Oyarzabalu.

Za Barcelono sta po vratnici de Jonga zadela Ousmane Dembele in Miralem Pjanić, nato je čez vrata streljal Antoine Griezmann, finale pa je zagotovil 21-letni Riqui Puig.

V drugem polfinalu se bosta v četrtek ob 21.00 v Malagi pomerila Real Madrid in Athletic Bilbao. Finale bo v nedeljo v Sevilli.

Španski superpokal, polfinale

Cordoba:
Real Sociedad - BARCELONA 3:4 (1:1, 0:1) - po 11-metrovkah
Oyarzabal 51./11-m; de Jong 39.

Real Sociedad: Alex Remiro, Gorosabel (91./Zaldua; 121./Bautista), Zubeldia, Le Normand, Monreal, Guridi (81./Barrenetxea), Guevara (106./Zubimendi), Merino, Portu (103./Januzaj), Isak (91./Willian Jose), Oyarzabal.

Barcelona: ter Stegen, Mingueza (114./Firpo), Araujo, Lenglet, Jordi Alba, de Jong, Busquets (91./Puig), Dembele, Pedri (91./Pjanić), Braithwaite (78./Trincao), Griezmann.

Sodnik: Jose Luis Munuera Montero


Četrtek ob 21.00 (Malaga):
REAL MADRID - ATHLETIC BILBAO

Finale bo v nedeljo ob 21.00 v Sevilli.