Takole je Andres Inista pred začetkom tekme poziral z nagrado za najboljšega nogometaša v Evropi. Foto: Reuters
Takole je Andres Inista pred začetkom tekme poziral z nagrado za najboljšega nogometaša v Evropi. Foto: Reuters
BArcelona
Veselje nogometašev Barcelone po zadetku Adriana. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je dvakrat zatresel mrežo Granade, nato pa je moral zelenico zapustiti po močnem udarcu v stegensko mišico. Foto: Reuters
Luka Modrić
Luka Modrić je prvič začel tekmo v dresu Reala. Foto: EPA

Obračun Barce z neugodnimi "netopirji", ki so že točko odnesli z gostovanja pri Realu, je s tribune spremljal Tito Vilanova, ki je bil kaznovan na zadnji prvenstveni tekmi v Pamploni. Pred začetkom tekme je nagrado za najboljšega nogometaša v Evropi navijačem na največjem evropskem stadionu pokazal Andres Iniesta, ki pa je tekmo začel na klopi. Priložnost je dobil Cesc Fabregas, prav tako pa je bil v prvi postavi tudi nova okrepitev Alex Song.

Barca si je v 19. minuti priigrala lepo priložnost, ko je nevarno z glavo zapretil Lionel Messi. Štiri minute kasneje so gostitelji povedli. Xavi in Messi sta izvedla "kratki" kot, nato pa je žogo dobil Adriano, ki je z roba kazenskega prostora zadel zgornji kot vrat Diega Alvesa. Hitro po izjemnem zadetku Brazilca je imel Fabregas po mojstrski podaji Messija "na nogi" vodstvo z 2:0, znašel se je iz oči v oči z vratarjem Valencie, a je prefinjeni strel Katalonca le oplazil vratnico. Z gostujoče strani velja omeniti le strel Roberta Soldada, ki je zletel mimo vratnice Victorja Valdesa.

Victor Ruiz nevarno zapretil
V drugem polčasu je priložnost dobil Jordi Alba, ki se je pred sezono k Barceloni preselil prav iz Valencie. Zamenjal je lažje poškodovanega Danija Alvesa. V 54. minuti je lepo priložnost po preigravanju Alexisa Sancheza zamudil Fabregas, ki je streljal prek vrat. V 60. minuti je Victor Ruiz zadel Barcino mrežo, a je bil katalonski branilec v dresu Valencie ob podaji Tina Coste s prostega strela v prepovedanem položaju. 23-letni nogometaš, ki je prve nogometne korake naredil v Barcini šoli, je zapravil tudi najlepšo priložnost gostov. V 90. minuti je napako ob kotu naredil Javier Mascherano, a je Victor Ruiz z glavo meril prek vrat.

Real doma do prve zmage
Jose Mourinho
je v prvo postavo že uvrstil novo okrepitev Luko Modrića. Začela sta tudi Jose Callejon in Karim Benzema, tako so na klopi pristali Mesut Özil, Angel di Maria in Gonzalo Higuain, ki je v odlični formi. Mesto med rezervnimi igralci je po dolgem času pripadlo tudi Kakaju. Real je ves prvi polčas narekoval ritem igre. V 26. minuti so domači nogometaši povedli. Callejon je na levi strani podal Cristianu Ronaldu, ki je prodiral s strani, nato pa streljal. Sprva se poskus ni zdel nevaren, a je žoga med nogama nespretnega Tona našla pot v mrežo. To je bil 200. Portugalčev gol na državnih prvenstvih. Najlepšo priložnost je za Andaluzijce zapravil Antonio Floro Flores, pri Realu pa je vrata Granade najbolj s strelom z razdalje ogrozil Ronaldo.

V drugem delu je po osmih minutah kraljevemu klubu uspelo povišati prednost. Di Maria je z zunanjim delom stopala lepo podal Ronaldo, ki je utekel in še drugič premagal Tona. Sedem minut pozneje je Granada ostala le z desetimi možmi na zelenici. Drugi rumeni karton je prejel Borja Gomez. Madridčani so povsem nadzorovali potek srečanja. Igrišče je nato zaradi bolečin v stegenski mišici zapustil Ronaldo. Namesto njega je vstopil Higuain, ki je v 76. minuti po odlični akciji Özila in Benzemaja le pospravil žogo v mrežo.

3. krog
BARCELONA
- VALENCIA 1:0 (1:0)
Adriano 23.

Barcelona: Valdes, Dani Alves (46./Jordi Alba), Pique, Mascherano, Adriano, Song, Xavi, Fabregas (64./Iniesta), Sanchez (87./Busquets), Pedro, Messi.

Valencia: Diego Alves, Joao Pereira, Rami, Victor Ruiz, Cissokho, Albelda, Tino Costa, Feghouli (82./Valdez), Guardado (77./Viera), Jonas, Soldado.

Sodnik: Miguel Perez Lasa



REAL MADRID - GRANADA 3:0 (1:0)
Ronaldo 26., 53., Higuain 76.
RK:
Gomez 60./Granada

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Khedira, Xabi Alonso, Modrić (58./Özil), Ronaldo (64./Higuain), Callejon (46./di Maria), Benzema.

Granada: Tono, Nyom, Inigo Lopez, Borja Gomez, Siqueira, Rico, Ortiz (69./Torje), Iriney, El Arabi (62./Mainz), Orellana (74./Romero), Floro Flores.

Sodnik: Jose Luis Gonzalez Gonzalez




LEVANTE - ESPANYOL 3:2 (0:2)
Juanlu 54., Lell 56., Michel 90.; Longo 21., Tejera 28.
RK: Iborra 81./Levante

ATHLETIC BILBAO - VALLADOLID 2:0 (0:0)
Anduriz 69., Susaeta 75.

RAYO VALLECANO - SEVILLA 0:0
RK: Ramiro 69./Rayo

CELTA VIGO - OSASUNA 2:0 (0:0)
Aspas 69.; Bermejo 90.
RK: Arribas 83./Osasuna

ZARAGOZA - MALAGA 0:1 (0:0)
Camacho 56.

DEPORTIVO - GETAFE 1:1 (1:1)
Riki 6.; Barrada 26.

MALLORCA - REAL SOCIEDAD 1:0 (0:0)
Victor 76.

Ponedeljek ob 21.30:
BETIS - ATLETICO MADRID