Kingsley Coman in Thiago Alcantara sta bila Bayernova junaka v podaljšku. Foto: Reuters
Kingsley Coman in Thiago Alcantara sta bila Bayernova junaka v podaljšku. Foto: Reuters
Pep Guardiola
Zadovoljni Pep Guardiola po koncu razburljivih 120 minut. Foto: Reuters
Thomas Müller in Douglas Costa
Thomas Müller in Douglas Costa po izenačenju na 2:2. Foto: Reuters
Paul Pogba
Paul Pogba je že v 5. minuti izkoristil veliko napako obrambe Bayerna. Foto: Reuters
Luis Suarez
Akrobacija Luisa Suareza za vodstvo Barcelone z 2:1 na Camp Nouu. Foto: Reuters

Vse do 73. minute je kazalo na napredovanje gostov. Že v 5. minuti je po napaki Davida Alabe iz vrat stekel Manuel Neuer, da bi preprečil nevarnost pred Stephanom Lichtsteinerjem, a je žoga zletela naravnost na nogo Paula Pogbaja, ki jo je s 14 metrov poslal v prazno mrežo.

V 28. minuti je po izgubljeni žogi Alabe v protinapad sijajno krenil Alvaro Morata, ki je preigral kar štiri nogometaše Bayerna, nato pa zaposlil Juana Cuadrada. Kolumbijec je iz igre vrgel še Philippa Lahma in hladnokrvno matiral Neuerja. Na Allianz Areni smo spremljali zrcalno sliko s prvega srečanja, ko so z 0:2 vodili Bavarci. Morata bi vmes kmalu kaznoval še eno veliko napako gostiteljev, a je bil njegov zadetek zaradi nedovoljenega položaja razveljavljen.
Lewandowski in Müller v polno z glavo
Ob koncu prvega polčasa so se Münchenčani le počasi prebudili. Poskus Thomasa Müllerja je ustavil Gianluigi Buffon, žoga pa je nato zadela Roberta Lewandowskega in se od njega odbila malo mimo vratnice. Še pred odhodom na odmor je na drugi strani Neuer lepo ustavil strel Cuadrada.
Po uri igre je znova zapretil Morata, a najprej streljal prešibko, nato pa še previsoko. Dvajset minut pred koncem tekme je Bayern iz izgubljenega položaja izvlekel zadetek za 1:2. Z desne strani je predložek v kazenski prostor poslal Douglas Costa, iz bližine pa je na oddaljenejši vratnici z glavo zatresel mrežo Lewandowski. V sodnikovem podaljšku je izid prav tako z glavo poravnal Müller, z desne strani je podal rezervist in v lanski sezoni član Juveja Kingsley Coman, ki zdaj kot posojen nogometaš igra v Münchnu.

Alcantara in Coman zapečatila usodo gostov
V podaljšku sta v 108. in 110. minuti potnika med najboljših osem odločila Thiago Alcantara in Coman. Prvi je lepo zadel z desnico iz sredine kazenskega prostora, ko si je priboril žogo in izmenjal dvojno podajo z Müllerjem, drugi pa iz protinapada po prodoru s svoje polovice igrišča, ko je Buffona premagal z levico s polvisokim diagonalnim strelom.

Robben ni mogel pomagati
Nemški prvaki so igrali brez bolnega Arjena Robbna in so v primerjavi s prvim srečanjem (2:2) v začetni postavi naredili dve spremembi, igrala sta Franck Ribery in Medhi Benatia. V moštvu Torinčanov je Mario Mandžukić zaradi težav s prepono začel na klopi, zato sta napadalcu Morati na bočnih položajih pomagala Cuadrado in Alex Sandro. Mandžukić je na igrišče vstopil v 72. minuti, ko je zamenjal Morato. Tedaj je bil izid še 0:2.

Že prej je bilo jasno, da so odpisani Paul Dybala, Claudio Marchisio, Giorgio Chiellini in Martin Caceres. Pep Guardiola ni mogel računati na Jeroma Boatenga, Holgerja Badstuberja in Javija Martineza.
Za Barcelono zadeli Neymar, Suarez in Messi
Na drugi tekmi večera je Barcelona še drugič premagala Arsenal. Po 3:1 na Camp Nouu je v četrtfinale napredovala s skupnim izidom 5:1. V 18. minuti je mrežo gostov načel Neymar, potem pa je na začetku drugega dela z odličnim strelom v zgornji kot s 17 metrov izenačil Mohamed Elneny. Še lepše je v 65. minuti za 2:1 z akrobatskim vložkom iz voleja zadel Luis Suarez po predložku Danija Alvesa. Urugvajec je bil podajalec pri prvem golu. Končni izid je v 88. minuti v svojem značilnem slogu po prodoru v kazenskem prostoru postavil Lionel Messi.
Osmina finala, povratni tekmi:
BARCELONA - Arsenal 3:1 (1:0) 2:0
Neymar 18., Suarez 65., Messi 88.; Elneny 51.

Barcelona:
ter Stegen, Dani Alves, Mascherano, Mathieu, Jordi Alba, Busquets, Rakitić ( 77./Turan ), Iniesta ( 72./Sergi Roberto), Messi, Suarez, Neymar.

Arsenal: Ospina, Bellerin, Koscielny, Gabriel Paulista , Monreal, Flamini ( 45./Coquelin), Elneny, Iwobi ( 72./Giroud ), Özil, Sanchez , Welbeck ( 73./Walcott).

Sodnik: Sergej Karašev (Rusija)


BAYERN - Juventus 4:2 (2:2, 0:2) 2:2 - po podaljšku
Lewandowski 73., Müller 91., Alcantara 108., Coman 110.; Pogba 5., Cuadrado 28.

Bayern:
Neuer, Lahm, Kimmich , Benatia ( 46./Bernat ), Alaba, Xabi Alonso ( 60./Coman), Douglas Costa, Müller, Vidal , Ribery ( 101./Alcantara ), Lewandowski .

Juventus: Buffon, Lichtsteiner , Barzagli, Bonucci , Evra, Khedira ( 68./Sturaro ), Pogba, Cuadrado ( 89./Pereyra ), Hernanes, Alex Sandro, Morata ( 72./Mandžukić).

Sodnik: Jonas Eriksson (Švedska)

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem. Žreb četrtfinala bo v petek ob 12.00.