Takole so uporabniki na Twitterju po dveh tunelih Luisa Suareza med nogama Davida Luiza spremenili logo PSG-ja. Foto: Twitter
Takole so uporabniki na Twitterju po dveh tunelih Luisa Suareza med nogama Davida Luiza spremenili logo PSG-ja. Foto: Twitter
Pep Guardiola
Pred četrtfinalom je bil Bayern prvi favorit na stavnicah za končno zmago. Zdaj se bodo morali Bavarci pošteno potruditi že za uvrstitev v polfinale. Foto: Reuters

"Že po desetih minutah smo zaostajali z 0:2 in ko se zgodi nekaj takega, je vedno težko. Po znižanju zaostanka smo kontrolirali tekmo, toda če vse skupaj seštejemo, je bil Porto boljši. 3:1 je zelo neugoden rezultat pred povratno tekmo, toda poskušali bomo vse," je povedal Guardiola.

Kapetan Bayerna Philipp Lahm verjame, da bodo zaostanek odpravili. "Znosno bi bilo, če bi izgubili 2:1. 3:1 je slab izid, toda imamo vse možnosti na povratni tekmi. Moštvo je pokazalo pravi značaj po zaostanku dveh golov v uvodnih desetih minutah. To je četrtfinale Lige prvakov na gostujočem stadionu in odzvali smo se dobro. Na drugi tekmi moramo pokazati svojo igro. Žoga mora biti v naših nogah, moramo ustvarjati priložnosti in jih izkoriščati. Dosegli smo gol v gosteh, zato je preobrat čisto mogoč," je optimističen Lahm.

Legenda Bayerna Franz Beckenbauer je bil brez dlake na jeziku. "Nisem videl niti enega igralca Bayerna, ki bi bil v spodobni formi. To je bil črn večer. Včasih se zgodi in nocoj se je zgodilo nam. Če vratar brani slabo in enako branilec, to ni nič čudnega, toda danes so vsi pripomogli k temu izidu," je povedal Beckenbauer, ki je kritiko še posebej usmeril k branilcu Danteju. "Če bi bil z Islandije ali severnega pola, bi rekel, dobro, še vedno nosi smučarske čevlje. Toda ne, samo žogo bi moral ustaviti," je povedal Beckenbauer.

Junak tekme je bil dvakratni strelec Ricardo Quaresma. "Veliko smo delali in se pripravljali na ta obračun, tako da je to uspeh celotne ekipe, ne samo moj. Jaz sem samo naredil tisto, kar se od mene pričakuje. Res smo bili odlični. Igrali smo proti izjemni ekipi, zato smo še bolj srečni. Zdaj nas čaka tekma z Academico in šele nato bomo razmišljali o Bayernu," je povedal Quaresma.

Na drugi sredini četrtfinalni tekmi je Barcelona sredi Pariza s 3:1 pometla PSG in se praktično že uvrstila v polfinale. Oslabljeni Parižani so bili popolnoma nebogljeni ob kombinatorni igri katalonskega stroja, v katerem je z dvema evrogoloma zablestel Luis Suarez. Urugvajec je pri obeh zadetkih osmešil 60 milijonov vrednega branilca Davida Luiza, ki zadnjih deset dni resda ni treniral in je v igro vstopil po sili razmer, a dva "tunela" med njegovima nogama ga bosta zaznamovala za vedno.

Suarez kljub ogromni prednosti ostaja previden: "V nogometu nikoli ne moreš reči, da je konec. Pred nami je še 90 minut. Odigrali smo pametno, vedeli smo, da jim manjkajo nekateri glavni igralci in da moramo zmagati. Bolj sem vesel zmage ekipe kot svojih golov." Suarez je zabil 400. gol Barcelone v Ligi prvakov.

Povratni tekmi bosta v torek.