Beckhamov veliki cilj je, da tudi leta 2010 na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki nastopi v dresu angleške reprezentance. Foto: EPA
Beckhamov veliki cilj je, da tudi leta 2010 na svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki nastopi v dresu angleške reprezentance. Foto: EPA
Victoria Beckham
Victoria Beckham bo s tremi sinovi še naprej živela na Beverly Hillsu. Foto: EPA

"Res sem hvaležen obema kluboma, da je prišlo do te sanjske pogodbe," je bil navdušen Beckham, ki je prišel na dvemesečno posojo v Milan na začetku januarja. Za rdeče-črne je odigral nekaj dobrih tekem in izrazil željo, da bi ostal na San Siru, kar se je po dolgotrajnih pogajanjih vodstev obeh klubov tudi zgodilo.

Odrekel se je "gori" denarja
Beckham se bo vrnil v Los Angeles julija. Ali bo odšel nazaj v Milano konec oktobra po koncu ameriškega prvenstva, za zdaj še ni znano. V ZDA bi se moral po prvotni pogodbi sicer vrniti že v ponedeljek. "Zdaj lahko v istem letu igram za Milan in Los Angeles in hkrati nadaljujem svoje poslanstvo popularizacije nogometa v ZDA," pravi Beckham, ki naj bi se bo besedah izvršnega direktorja Milana Adriana Gallianija odrekel "gori" denarja, da bo lahko ostal v Milanu.

Pol leta v Evropi, pol pa v ZDA
"Moja družina je srečna v Los Angelesu in bo ostala tam. Idealno bi bilo, če bi se Milan letos uvrstil v Ligo prvakov, Galaxy pa v končnico ameriškega prvenstva," je še dodal Beckham.

Angleški zvezdnik se je Los Angelesu pridružil leta 2007, petletna pogodba pa naj bi znašala 250 milijonov dolarjev, v tem znesku je zajeta plača in prevsem deleži od sponzorskih pogodb.

R. K.,