Vid Belec bo znova zaigral v Serie A. Foto: Reuters
Vid Belec bo znova zaigral v Serie A. Foto: Reuters

27-letni Belec je poleti leta 2007 iz Maribora skupaj z Renejem Krhinom prestopil v milanski Inter. Od leta 2015 je branil za Carpi, pred tem pa je bil kot posojeni vratar Interja čuvaj mreže pri ekipah Crotone, Olhanense in Konyaspor. Belec je z Beneventom, ki bo prvič zaigral v italijanski prvi ligi, podpisal triletno pogodbo. Zbral je štiri nastope za slovensko reprezentanco.

Kot poročajo v Italiji, se nadarjeni napadalec Mlakar iz Fiorentine seli na posojo k Venezii. 18-letnik, ki je v Firence prišel iz mladinskega pogona Domžal, nato pa je navduševal v mlajših kategorijah Fiorentine, bo v Benetkah igral pod taktirko Filippa Inzaghija. Venezia se je v pretekli sezoni prebila v Serie B. Član Venezie je tudi Leo Štulac.

Samardžić pred vrati Zvezde
Branilec slovenske reprezentance Miral Samardžić je tik pred prestopom v Crveno zvezdo, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. 30-letni Jeseničan je nazadnje igral za turški Akhišar, pred tem pa je bil član Triglava, Maribora, Šerifa iz Tiraspola, Rijeke in kitajskega kluba Henan Jianye. Za izbrano vrsto je odigral 15 tekem.