Valter Birsa je  prejšnjo sezono kot posojen igralec preživel v Torinu, v novi sezoni pa bo, kot pravijo zadnje informacije, član slovitega AC Milana, sedemkratnega prvaka Evrope. Foto: EPA
Valter Birsa je prejšnjo sezono kot posojen igralec preživel v Torinu, v novi sezoni pa bo, kot pravijo zadnje informacije, član slovitega AC Milana, sedemkratnega prvaka Evrope. Foto: EPA

Pisanje italijanskih medijev, da je Milan Birso takoj posodil Brescie, ne držijo. Birsin agent je namreč povedal, da bo Birsa ostal v prestolnici Lombardije in je razumljivo navdušen, ker bo lahko igral v dresu "rossonerov", kar so sanje marsikaterega nogometaša.

Vse informacije so še neuradne.

V četrtek zvečer naj bi se podpredsednik Milana Adriano Galliani in prvi mož Genoe (katere član je bil do zdaj Birsa) Enrico Preziosi dogovorila za menjavo, v kateri je Šempetrčan postal član kluba iz prestolnice Lombardije, v nasprotno smer pa odhaja malijski reprezentant Bakaye Traore.

Sredi dneva je prišla novica, da je AC Milan Birso posodil Brescii, ki igra v Serie B, zvečer pa nov preobrat, za katerega je poskrbel Birsin agent Alberto Maria Fontana.

27-letni Birsa, ki je v prejšnji sezoni kot posojeni igralec nastopal za Torino in zanj na 17 tekmah dosegel dva gola, je pred prihodom na Apeninski polotok, kjer se ni najbolje znašel, branil barve francoskega Sochauxa in Auxerra ter Gorice, za slovensko izbrano vrsto pa je na 62 tekmah dosegel štiri zadetke.