Slovenija ni navdušila. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenija ni navdušila. Foto: www.alesfevzer.com

Akterji tokratne epizode so bili voditelj Luka Petrič, njegovi sogovorniki pa reporterji radia Slovenija Boštjan Janežič, Marko Cirman in Jože Pepevnik. Člani omizja so analizirali igro slovenske reprezentance in se pogovarjali o novem trenerju Maribora Mauru Camoranesiju ter o vstopu ruskih vlagateljev v pisarne državnega prvaka iz Celja.

Sorodna novica Kek po okrepitvi z Lovričem upa še na vrnitev Kampla

Slovenija ni bila nič posebnega
Slovenska izbrana vrsta je na dveh tekmah druge izvedbe lige narodov osvojila štiri točke. Varovanci selektorja Matjaža Keka niso prejeli zadetka, a niso navdušili. Zmaga nad Moldavijo je bila prva v osmem poskusu v tem tekmovanju. Prevetrena reprezentanca Slovenije je imela veliko težav pri kreaciji napadov. "Že takoj se je selektor Kek tolažil, da na dveh tekmah niso prejeli gola, sicer pa ni bilo kreacije, sploh na prvi tekmi. Proti Moldaviji pa ni bilo povsem jasno, ali je Slovenija toliko boljša ali je bil nasprotnik tako nekonkurenčen. Nekaj posameznikov pa je izkoristilo svojo priložnost," je povedal Boštjan Janežič.

Že v naslednjem reprezentančnem odmoru bo lahko selektor Kek računal na usluge Sandija Lovriča, vezista Lugana. Marko Cirman je ob tem opozoril, da "ga ne bi še pretirano omenjal. Naj ga najprej vidimo na prvih tekmah za reprezentanco. Počasi, ne delajmo si prevelikih pričakovanj in Lovriču prevelikega bremena. Pred njim so tri krasne priložnosti, da se dokaže na tekmah s San Marinom, Kosovom in Moldavijo. Ne bi ga še označil kot rešitelja slovenske izbrane vrste."

Sorodna novica Camoranesi ob prevzemu Maribora: Prišel sem nadaljevat uspešno zgodbo

Mauro bo spiral sramotni madež
Po presenetljivem in katastrofalnem izpadu Maribora iz kvalifikacij za evropsko ligo proti polprofesionalcem iz Severne Irske je moral kovčke spakirati trener Sergej Jakirovič. Športni direktor vijoličastih Oliver Bogatinov je hitro reagiral in na klop povabil nekoč zveneče igralsko ime ter nekdanjega trenerja sežanskega Tabora. "Mariborska slačilnica potrebuje nekoga, ki je po svojem slovesu, po svojem imenu v rangu Camoranesija. V šestdesetih letih klubskega obstoja je to prvi neslovenski, nejugoslovanski trener na klopi Maribora. Bogatinov je, kot je priznal, s tem želel narediti čisti rez, prekiniti s prejšnjim obdobjem, oziroma klub peljati v drugo smer."

Rusi že v Celju
Državni prvaki iz Celja so v novi sezoni še brez zmage na domači sceni, po izpadu iz kvalifikacij za ligo prvakov pa čakajo na svojega tekmeca v tretjem krogu kvalifikacij za evropsko ligo. Vse bliže je prihod ruskih vlagateljev v klubske pisarne. Kadrovske rošade se vrstijo. Branko Veršič ni več športni direktor, vloga Roberta Korena je nedorečena. Navijače skrbi, kakšne usluge bodo za vložen denar zahtevali vlagatelji. Predsednik nogometnega kluba iz Celja jim je odgovoril: "Ne bi gledal na njihovo zgodbo, pač pa se osredotočil na našo, ali pa bolje rečeno, na našo skupno zgodbo. To je cilj, da imamo konkurenčno moštvo za nastope v Sloveniji in v Evropi. S tem bi imeli boljše možnosti, da bi lahko naši igralci na neki kakovosten način napredovali tudi v evropskem prostoru in da tudi mi lahko dobimo igralce iz širših sredin. To je dobro ne samo za Celje, temveč za celoten slovenski nogomet."

V sodniškem dodatku tokratne epizode pa prisluhnite tudi o tem, kaj si omizje misli o sagi glede (ne)prestopa Lionela Messija iz Barcelone.

*ipika = izbruh jeze

Vabljeni k poslušanju celotne oddaje (kliknite na spodnjo sliko).