Usain Bolt nadaljuje prizadevanja, da pride do preboja v svet nogometa. Foto: Reuters
Usain Bolt nadaljuje prizadevanja, da pride do preboja v svet nogometa. Foto: Reuters

Atletski superzvezdnik že vse od upokojitve po svetovnem prvenstvu 2017 v Londonu išče pot do uresničitve otroških sanj – igranja profesionalnega nogometa. 31-letni Jamajčan je v zadnjem letu že treniral s prvimi moštvi klubov Borussia Dortmund, Sundowns iz Južne Afrike in Stromsgodsetom iz Norveške.

Zdaj se bo osemkratni olimpijski prvak in svetovni rekorder na 100 in 200 m podal v Avstralijo. "Zelo sem navdušen, da prihajam v Avstralijo. Moje sanje so profesionalno igranje nogometa, in dobro vem, da to pomeni veliko trdega dela in treninga, da pridem do zahtevane ravni, da bi lahko pustil vtis v A-ligi. Vedno rečem "vse je mogoče, ne misli na omejitve", in se veselim izziva," je Bolt napovedal, da bo resno zagrizel in si skušal priigrati pogodbo in nastop z Marinersi, ki domujejo na avstralski rivieri v mestu Gosford.

Avstralsko nogometno prvenstvo je v tednu dni tako dobilo še drugo odmevno okrepitev, pred dnevi se je za podpis s prvakom Melbourne Victoryjem odločil japonski zvezdnik Keisuke Honda.