Edinson Cavani je konec julija okrepil Boco. Foto: Reuters
Edinson Cavani je konec julija okrepil Boco. Foto: Reuters

Argentinska zasedba iz Buenos Airesa je na stadionu Allianz Parque v Sao Paulu po enajstmetrovkah na povratni tekmi premagala brazilski Palmeiras s 4:2, potem ko se je njihov uvodni polfinalni dvoboj v četrtek končal brez zadetkov.

Fluminense se je drugič v zgodovini uvrstil v finale južnoameriške različice Lige prvakov. Prvič mu je uspelo leta 2008. Na povratni tekmi polfinala je z 2:1 v gosteh v brazilskem obračunu premagal Internacional Porto Alegre. Prva tekma na Maracani, ki bo gostila finale 4. novembra, se je končala neodločeno (2:2).

Sergio Romero junak enajstmetrovk

Marcelo se je letos vrnil v domovino in oblekel dres matičnega Fluminenseja. Foto: Reuters
Marcelo se je letos vrnil v domovino in oblekel dres matičnega Fluminenseja. Foto: Reuters

Edinson Cavani je Boco popeljal v vodstvo v 23. minuti, a potem ko je argentinski klub v 66. minuti po prejetem drugem rumenem kartonu ostal brez branilca Marcosa Roja, je Joaquin Piquerez dosegel izenačenje, tako da so o finalistu tega tekmovanja odločali streli z bele pike.

Cavani z 11 metrov ni bil natančen. Izkazal pa se je čuvaj mreže gostov Sergio Romero, ki je obranil oba prva poskusa Palmeirasa, Raphael Veiga in Gustavo Gomez nista zatresla mreže. Na argentinski strani ni bilo več napak, Guillermo Fernandez je ohranil mirnost z zadnjim strelom z bele točke za Boco, s čimer je zapečatil zmago in uvrstitev v finale.

Boca ima zdaj priložnost izenačiti rekord Independienteja s sedmimi naslovi nosilcev lovorike pokala libertadores. Naslov je osvojila v letih 1977, 1978, 2000, 2001, 2003 in 2007.