Bolsonaro meni, da so nogometaši zaradi odlične telesne pripravljenosti dokaj odporni na novi koronavirus, za katerega je kontroverzni brazilski predsednik že večkrat dejal, da je le "gripa" oziroma, da je panika v zvezi z njim pretirana, navaja Guardian.

Jair Bolsonaro, ki ga nekateri imenujejo
Jair Bolsonaro, ki ga nekateri imenujejo "brazilski Trump", meni, da bi morali z nogometnim prvenstvom nadaljevati. Foto: Reuters

Brazilsko prvenstvo je od 15. marca prekinjeno. Sprva je bilo načrtovano, da se bo nadaljevalo maja, a glede na to, da strokovnjaki napovedujejo, da bo epidemija novega koronavirusa v prihodnjih dveh tednih v tej južnoameriški državi dosegla vrhunec, to ni verjetno.

Bolsonaro: Odločitev o nadaljevanju ni naša, a lahko pomagamo
"Veliko ljudi iz nogometa si želi, da bi se prvenstvo nadaljevalo, saj brezposelnost trka na vrata. Četudi se nogometaši okužijo z novim koronavirusom, je majhna verjetnost, da bi umrli, saj so telesno izjemno dobro pripravljeni. Odločitev o nadaljevanju ni naša, a lahko pomagamo,"
je dejal Bolsonaro in napovedal, da bo zdravstveni minister izdal smernice za igranje pred praznimi tribunami.

Brazilska nogometna zveza pa je v četrtek sporočila, da se bo tekmovanje nadaljevalo, takoj ko bodo zdravstvene okoliščine to dopuščale. Sosednja Argentina je preostanek sezone 2019/20 že odpovedala.