Jean-Claude Billong je 14. avgusta lani potopil Olimpijo v Stožicah (0:2). Foto: www.alesfevzer.com
Jean-Claude Billong je 14. avgusta lani potopil Olimpijo v Stožicah (0:2). Foto: www.alesfevzer.com

V pretekli sezoni je odigral 24 tekem v Prvi ligi za Velenjčane. Dosegel je dva zadetka in prispeval eno podajo. Skupaj je odigral 1.877 minut.

"Trenerji osvajalci pravijo, da se ekipa začne sestavljati iz obrambe. Želeli smo okrepiti ta del in izbrali smo branilca, ki je vsem dobro znan obraz s slovenskih igrišč. Njegova telesna moč, hitrost, skok igra so značilnosti, ki nam bodo prišle prav. Jean-Claude se bo ekipi pridružil že ob začetku priprav in mu želimo dobrodošlico v vijoličnem svetu," je pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

"Zelo se veselim igranja v Mariboru. Prestop k najboljšemu klubu v Sloveniji pomeni zame velik korak naprej, zahvaljujem se klubu za zaupanje. Imel sem nekaj ponudb iz drugih držav, a sem po pogovoru s športnim direktorjem vedel, da bom igral za Maribor. Predstavil mi je projekt in dileme ni bilo. Ponudbi Zlatka Zahoviča nisem mogel reči ne. Sezona na slovenskih igriščih bo prednost in mi bo olajšala prilagajanje. Ekipa, ki mi je v prejšnji sezoni povzročala največ težav v medsebojnih dvobojih, je Maribor. Tudi zato sem tukaj. In zaradi kvalifikacij v evropskem pokalnem tekmovanju, zaradi želje po osvajanju lovorik. Pripravljen sem na nov izziv in od prvega dne bom začel s trdim delom. Upam, da bodo navijači zadovoljni z menoj in bomo imeli veliko razlogov za skupno veselje," je dodal Billong.