Cosmin Moti je najprej zadel z bele točke, nato pa obranil še dva strela nasprotnikov. Foto: EPA
Cosmin Moti je najprej zadel z bele točke, nato pa obranil še dva strela nasprotnikov. Foto: EPA

Bolgari so na povratni tekmi proti romunski Steaui lovili zaostanek 0:1. To jim je uspelo v 90. minuti, ko je z lepim volejem z roba kazenskega prostora zadel Brazilec Wanderson, ki je v igro vstopil le nekaj minut prej. Sledili so podaljški, dramatičen obračun pa je novo poglavje dobil v 119. minuti, ko je rdeči karton dobil Vladislav Stojanov.

Cosmin Moti je sedem let igral za Dinamo Bukarešto, največjega rivala Steaue, zato je bila zmaga zanj še toliko slajša. Presrečni lastnik kluba Kiril Domuščijev je napovedal, da bo povečani in posodobljeni stadion v Razgradu, ki bo dovoljeval tudi tekme Lige prvakov, poimenoval Cosmin Moti.

Ker Bolgari niso več imeli menjav, je ob ovacijah celotnega stadiona v gol stopil 29-letni branilec Cosmin Moti. Najprej je svojim rojakom zabil z bele točke, potem pa še obranil drugo in sedmo enajstmetrovko ter Ludogorca s skupnim izidom 6:5 prvič popeljal v najelitnejše klubsko tekmovanje na svetu. Roman Bezjak je igral do 77. minute.

Poleg Maribora bo Slovenija v Ligi prvakov torej zastopana še z Janom Oblakom (Atletico Madrid) in Bezjakom. Žreb skupin bo danes ob 17.45 v Monaku.