V konici brazilskega napada je igral Rodrygo, ob njem pa na krilih njegov soigralec pri madridskem Realu Vinicius Junior in Barcelonin Raphinha. Foto: Reuters
V konici brazilskega napada je igral Rodrygo, ob njem pa na krilih njegov soigralec pri madridskem Realu Vinicius Junior in Barcelonin Raphinha. Foto: Reuters

Brazilska zasedba na prvi tekmi letošnje Cope Americe, ki jo gostijo ZDA, ni blestela. Posest je bila sicer na strani devetkratnih zmagovalcev tega tekmovanja, a so Kostaričani na SoFi stadionu v Los Angelesu ohranili prazno mrežo in tekmecem dopustili le tri strele v okvir vrat.

V 30. minuti je sicer po preusmerjeni žogi zadel Marquinhos, a so vodstvo Brazilcev po dolgem pregledu posnetkov v sobi za VAR razveljavili zaradi prepovedanega položaja. "Bili so zelo dobro organizirani od prve do zadnje minute. Bili so predani v zasledovanju svojega cilja in ga dosegli," je po tekmi, na kateri Kostaričani niso sprožili niti enega strela, dejal brazilski selektor Dorival Junior.

V Houstonu je Kolumbija slavila na krilih Jamesa Rodrigueza. Nekdanji nogometaš madridskega Reala je zdaj član Sao Paula, kjer ne igra veliko, tokrat pa se je 32-letni znova izkazal v reprezentančni majici. Najprej je z leve strani podal za gol Daniela Munoza, ki je v 32. minuti z glavo načel paragvajsko mrežo, deset minut pozneje pa s prostega strela z desne strani še Jeffersonu Lermi, ki je prav tako zadel z glavo.

Kolumbija je bila tudi v drugem delu boljši tekmec, a je nekaj upanja Paragvajcem vlil Julio Enciso z znižanjem v 69. minuti. V napetem zadnjem delu tekme so Kolumbijci zdržali in niz tekem brez poraza podaljšali na 24.


Skupin D:
BRAZILIJA – KOSTARIKA 0:0

KOLUMBIJA – PARAGVAJ 2:1 (1:0)
Munoz 32., Lerma 42.; Enciso 69.