Veteran Milan Osterc je Koprčane popeljal v vodstvo, a to je bilo na koncu premalo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Veteran Milan Osterc je Koprčane popeljal v vodstvo, a to je bilo na koncu premalo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Karaganda - stepa v okolici mesta
Karagandi (oz. Karaganda po rusko) je v času Sovjetske zveze slovel kot mesto sredi ničesar in je bil tarča številnih šal. Foto: EPA

Že pot v tisoče kilometrov oddaljeni Karagandi sredi kazahstanske stepe je bila za Koprčane izjemno naporna, saj so zanjo potrebovali kar 28 ur. Ko so naposled prišli na cilj, pa so morali zamenjati še hotel.

Gostitelji sprožili več strelov
Kljub omenjenim nevšečnostim so Primorci srečanje na stadionu v Karagandi pred 12.300 gledalci dobro začeli, saj se je že v uvodnih minutah stoodstotna priložnost ponudila Petru Stojanoviću, vendar je ni izkoristil. V 32. minuti se je domača mreža le zatresla, potem ko je bil uspešen Milan Osterc.

A domači, ki so sprožili več strelov kot gosti (19:8; v okvir vrat: 10:6), so nato odgovorili z dvema goloma 22-letnega vezista Ulana Konisbajeva. Najprej je zadel tik pred koncem prvega polčasa, nato pa še v 84. minuti, ko je Ermina Hasića matiral po podaji s kota. Koprski vratar je bil sicer skozi tekmo večkrat na pravem mestu.
Trener Šahterja pohvalil navijače
"To je bila živčna tekma. Iskreno povedano sem moral ob polčasu v slačilnici povedati nekaj težkih besed. Koper je zelo dobro moštvo, a mi smo imeli odlično pomoč naših navijačev. Rad bi se jim zahvalil in jim čestital za to zmago," je za spletno stranu Uefe povedal trener Šahterja Viktor Kumikov.
V Kazahstanu "nasedli" tudi Poljaki
"Kanarčki" se lahko tolažijo z dejstvom, da je v Kazahstanu spodletelo tudi lani četrtouvrščenemu klubu poljskega prvenstva Jagiellonii Białystok, ki je po zmagi na prvi tekmi z 1:0 na povratnem srečanju v Pavlodarju proti Irtišu klonila z 0:2.

EVROPSKA LIGA

1. PREDKROG, povratne tekme

ŠAHTER KARAGANDI - LUKA KOPER 2:1 (1:1)
12.300; Konisbajev 45., 84.; Osterc 32. 1:1

Šahter:
Mokin; Utabajev, Điđić, Vasiljević, Kirov; Konisbajev (90./Borovski), Bajžanov, Vičius, Kukejev , Hižničenko (92./Dosmanbetov), Finončenko (89./Rašković ).

Koper:
Hasić; Blažič, Handanagić , Đukić , Hadžić (58./Karić); Vasiljev , Struna, Guberac, Stojanović (67./Stančič); Bubanja (79./Bunderla), Osterc .

Sodnik: Anastosis Kakos (Grčija)