Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Čas je bil, da južnoameriška reprezentanca znova postane svetovni prvak," je v ponedeljek na slovesnosti, poimenovani večer zvezd, dejal Messi.

"Izpolnjen sem, to je tisto, kar mi je manjkalo. V nogometu sem dosegel vse. Rad bi se še enkrat zahvalil svojim soigralcem in trenerjem za to lepo darilo. Zdaj ga moram le še do podrobnosti izkoristiti," je dodal 35-letni zvezdnik iz Rosaria.

Francoska tiskovna agencija AFP piše, da je bila slovesnost zelo čustvena tudi za preostalih 25 igralcev, ki so se decembra v Katarju podpisali pod tretji naslov Argentine po letih 1978 v domovini in 1986 v Mehiki.

V čast nogometašem in članom strokovnega štaba je argentinska pevka Soledad Pastorutti zapela tudi pesem Brindis. Pred leti jo je 42-letnica pela tudi v čast rojaku Maradoni. Pesem je Messi delil tudi na družbenih omrežjih, piše AFP.

"Bilo je razburljivo. Ima močno sporočilo. Da je pesem posvetila tudi meni, je res lepo," je na sedežu Conmebola v Luqueju dejal Messi.

"Ob vseh sporočilih naklonjenosti se sploh še ne zavedamo, kaj zares pomeni biti svetovni prvak," je še sklenil zvezdnik PSG-ja, o katerem sta v zmontiranem posnetku z izbranimi besedami govorila tudi pokojna Maradona in Pele.