Gonzalo Higuain je v zadnjih dveh tednih neustavljiv. Foto: EPA
Gonzalo Higuain je v zadnjih dveh tednih neustavljiv. Foto: EPA
Nogometaši Lyona že zelo dobro poznajo stadion Santiago Bernabeu. Foto: EPA
Holger Badstuber in Mario Gomez
Mario Gomez je bil najboljši strelec Bundeslige v lanski sezoni. Letošnjo sezono je začel še udarneje, dosegel je že deset zadetkov. Foto: EPA
Frank de Boer
Trener Ajaxa Frank de Boer se zaveda, da mora iz Zagreba prinesti vse tri točke, če hoče še računati na napredovanje v osmino finala. Foto: EPA

Francozi so bili dolgo trn v peti kraljevega kluba. Od leta 2005 so na osmih medsebojnih tekmah iztržili tri zmage in štiri neodločene izide, le 16. marca letos so v Madridu klonili z 0:3 in izpadli v osmini finala Lige prvakov. Najbolj grenak spomin Reala je vsekakor poraz v osmini finala v sezoni 2009/10, ko je četrt ure pred koncem povratne tekme zadel Miralem Pjanić.

"Proti Lyonu imamo veliko slabih spominov. Mislim, da smo na zadnji tekmi iz naših misli spodili zle duhove. Nekaj let nismo videli četrtfinala Lige prvakov, v lanski sezoni smo se vrnili na evropski zemljevid s polfinalom," je poudaril odlični vratar Iker Casillas.

Higuain v izjemni formi, Benzema s posebnim motivom
Jose Mourinho
ima sladke skrbi, saj ima v napadu izjemne igralce. Gonzalo Higuain je proti Betisu dosegel tretji hat-trick v zadnjih dveh tednih. "Zares težko se bom odločil, kdo bo zaigral v začetni enajsterici. Benzema je zelo dobro začel sezono, trenutno pa Higuain trese mreže. To je odlično za nas," je dejal portugalski strateg. Karim Benzema je na 112 tekmah za Lyon v francoskem prvenstvu dosegel 43 golov. Lani je zadel na obeh tekmah osmine finala.

Lyon je v soboto odpravil Nancy s 3:1 in za vodilnimi Parižani zaostaja tri točke. Dva zadetka je dosegel Brazilec Michel Bastos, po poškodbah sta se vrnila Cris in Yoann Gourcuff. Še vedno je odsoten Lisandro Lopez, ki si je pred sedmimi tedni poškodoval gleženj.

Neuer že 12 tekem brez prejetega gola
Bayern melje vse pred seboj. V Bundesligi ima na vrhu lestvice že pet točk naskoka pred najbližjimi tekmeci, potem ko je v soboto odpravil Hertho s 4:0. Vse je bilo odločeno že po 13 minutah, ko so Bavarci povedli s 3:0. Vratar Manuel Neuer ni prejel zadetka že 1.108 minut. Še vedno bo manjkal Arjen Robben, ki okreva po poškodbi dimelj.

Bavarce čaka izjemno vzdušje na razprodanem stadionu Sao Paolo. Napoli je v soboto izgubil doma s Parmo z 1:2, a vse misli so bile usmerjene k velikemu obračunu Lige prvakov. Neapeljčani imajo štiri točke, Bayern pa po dveh krogih vseh šest. Trener Walter Mazzarri stavi na udarni dvojec v napadu Ezequiel Lavezzi-Edinson Cavani. Še vedno je poškodovan Goran Pandev, ki je 15. marca poskrbel za veliko žalost na Allianz Areni, ko je dosegel odločilni zadetek za napredovanje Interja v četrtfinale.

Ekipi se bosta pomerili prvič po polfinalu Pokala Uefa v sezoni 1988/89. Trener Bayerna je bil tudi takrat Jupp Heynckes. Prvo tekmo je dobil Napoli z Diegom Maradono na čelu z 2:0, zadela sta Careca in Andrea Carnevale, na povratni tekmi na starem olimpijskem stadionu v Münchnu pa je bilo 2:2.

Na drugi tekmi skupine A mora Manchester City nujno premagati Villarreal, če želi ujeti priključek k vrhu lestvice. Po porazu v Münchnu z 0:2 vodilni ekipi Premier lige že teče voda v grlo.

3. krog, torek ob 20.45, skupina A:
NAPOLI - BAYERN

Verjetni postavi:
Napoli:
de Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Inler, Gargano, Zuniga, Hamšik, Lavezzi, Cavani.

Bayern: Neuer, Boateng, van Buyten, Badstuber, Lahm, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Ribery, Gomez.

Sodnik: Olegario Benquerenca (Portugalska)

MANCHESTER CITY - VILLARREAL

Lestvica:                           
BAYERN             2  2 0 0  4:0  6 
NAPOLI             2  1 1 0  3:1  4 
MANCHESTER CITY    2  0 1 1  1:3  1 
VILLARREAL         2  0 0 2  0:4  0 



Skupina B:
CSKA MOSKVA - TRABZONSPOR ob 18.00

LILLE - INTER

Lestvica:                           
TRABZONSPOR        2  1 1 0  2:1  4 
INTER              2  1 0 1  3:3  3 
LILLE              2  0 2 0  3:3  2 
CSKA MOSKVA        2  0 1 1  4:5  1 



Skupina C:

OTELUL GALATI - MANCHESTER UNITED

BASEL - BENFICA

Lestvica:                           
BASEL              2  1 1 0  5:4  4 
BENFICA            2  1 1 0  2:1  4 
MANCHESTER UNITED  2  0 2 0  4:4  2 
OTELUL GALATI      2  0 0 2  1:3  0 



Skupina D:
REAL MADRID - LYON

Verjetni postavi:
Real Madrid:
Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Marcelo, Diarra, Xabi Alonso, Özil, Kaka, Ronaldo, Higuain.

Lyon: Lloris, Reveillere, Kone, Cris, Cissokho, Fofana, Gonalons, Gourcuff, Bastos, Briand, Gomis.

Sodnik: Cuneyt Cakir (Turčija)

DINAMO ZAGREB - AJAX AMSTERDAM

Lestvica:                          
REAL MADRID        2  2 0 0  4:0  6
LYON               2  1 1 0  2:0  4
AJAX AMSTERDAM     2  0 1 1  0:3  1
DINAMO ZAGREB      2  0 0 2  0:3  0