"Ko bodo razpisane volitve, bom kandidiral za predsednika RFEF. Z ekipo sodelavcev želim Španijo znova postaviti na sam vrh mednarodnega nogometa, svojo odločitev pa sem že sporočil predsedniku Porta," je danes sporočil 38-letni Casillas, novica pa je navdušila številne.

Casillas je sicer še vedno član portugalskega kluba, a na tekmi ni igral vse od aprila lani, ko je doživel srčni infarkt med treningom. K treningom se je vrnil novembra lani, pri Portu pa je skrbel za "povezavo med igralci, trenerjem in vodstvom kluba".

Kot kaže današnja napoved, se njegova nogometna kariera tako bliža koncu, izbral pa je tudi pot, po kateri želi nadaljevati.

Datum volitev za predsednika španske zveze še ni razpisan, po statutu RFEF-a pa bi volitve morale biti v drugi polovici leta.

Zdajšnji predsednik zveze Luis Rubiales je pristojne organe že obvestil, da želi volitve razpisati pred začetkom evropskega nogometnega prvenstva, ki bo med 12. junijem in 12. julijem letos.

Casillas je v svoji dolgi poklicni karieri kar 167-krat zaigral za špansko reprezentanco in z njo dvakrat slavil na evropskem prvenstvu v Avstriji in Švici 2008 ter na Poljskem in v Ukrajini 2012 in enkrat na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki 2010.

Večino svoje klubske kariere je preživel pri madridskem Realu. Z njim je petkrat osvojil špansko prvenstvo, trikrat pa Ligo prvakov.