Napadalec Milana je v sklad za boj proti novemu koronavirusu nakazal sto tisoč evrov. Foto: EPA
Napadalec Milana je v sklad za boj proti novemu koronavirusu nakazal sto tisoč evrov. Foto: EPA

'Ibra' je za omenjeni boj v poseben sklad namenil že dve nakazili po 50 tisoč evrov, k podobnemu dejanju pa je pozval tudi kolege iz nogometnega sveta.

38-letni veteran si kruh trenutno služi v Italiji, ki je ob Kitajski daleč najbolj prizadeta država po izbruhu virusa SARS-CoV-2.

Poziv kolegom, profesionalnim športnikom
"Italija mi je vedno dala veliko in v tem dramatičnem trenutku želim tej državi, ki jo imam tako rad, vrniti še več. Računam na velikodušnost svojih kolegov, vseh profesionalnih športnikov in vseh tistih, ki želijo donirati v skladu s svojimi zmožnostmi, da odženemo ta virus stran. Skupaj lahko resnično pomagamo bolnišnicam, zdravnikom in medicinskim sestram, ki vsak dan nesebično opravljajo svoje delo in rešujejo življenja. Danes smo mi tisti, ki navijamo zanje. Skupaj brcnimo ta virus stran in zmagajmo v tej tekmi," je v objavi na družbenem omrežju Instagram zapisal Ibrahimović. Zapis je sklenil v svojem slogu: "Zapomnite si: če virus ne pride do Zlatana, bo Zlatan prišel do virusa."

Tudi Pogba ustvaril sklad
Le uro po objavi svojega sporočila je v ustvarjeni sklad prikapljalo skoraj 110 tisoč evrov. Sklad za boj proti novemu koronavirusu je sicer odprl tudi francoski vezist Manchester Uniteda Paul Pogba, ki si je za cilj zadal zbrati 27.000 britanskih funtov oziroma približno 28.600 evrov. Če bo cilj dosežen, bo tudi sam nakazal dvakratnik omenjenega zneska. Zbrana sredstva bodo namenjena za nakup rokavic za enkratno uporabo, kirurške maske in zaščitna očala za zdravstvene delavce. Pogba je na svoj 26. rojstni dan sicer zbral tudi nekaj manj kot 8000 evrov za organizacijo čiste vode Charity Water.