Aleksander Čeferin še vedno zaupa Srečku Katancu. Foto: BoBo
Aleksander Čeferin še vedno zaupa Srečku Katancu. Foto: BoBo
Ivo Gajič predstavil knjigo o slovenski nogometni reprezentanci
Čeferin še vedno računa na Katanca

"S športnega vidika je bilo leto pestro. Članski reprezentanci se žal ni uspelo prebiti na evropsko prvenstvo, zmanjkalo je tudi malo sreče. A gremo naprej, v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2018 imamo privlačne tekmece, čakajo nas zanimive tekme," je povedal Čeferin, ki se je spomnil tudi drugih uspehov v slovenskem nogometu, tako mladinskih selekcij kot reprezentance v futsalu, ženskega in klubskega nogometa.

"Mirno lahko rečem, da je bil najpomembnejši cilj izgradnja nacionalnega nogometnega centra Brdo, ki je eden najlepših ali celo najlepši v Evropi. Gostje iz tujine so začudeni, da država za gradnjo nogometnega centra ni dala niti centa. Smo unikum," je o glavnem projektu NZS-ja v letu 2015 dodal Čeferin.

Junija prijateljska tekma s privlačno reprezentanco
Poudaril pa je, da zdaj ni čas za slabo voljo, saj je pred nami prav tako pestro leto 2016. "Januarja bo reprezentanca v futsalu igrala na EP-ju v Srbiji, pozneje bodo volitve v Fifi in Uefi, ki bodo pomembne za delo in razvoj slovenskega nogometa. Marca bo članska nogometna vrsta igrala dve prijateljski tekmi, junija eno s privlačno reprezentanco, a ker pogovori še niso končani, vam imena še ne moremo izdati. Ob tem jo čaka začetek kvalifikacij za SP 2018, pa še mnogo drugega se bo dogajalo," je še povedal prvi mož NZS-ja in vsem zaželel srečno v prihodnjem letu.
22. marca v Koper prihaja Makedonija, sledi pa še tekma v Belfastu proti Severni Irski.

Na prireditvi tudi selektor Katanec
Na prireditvi, ki jo je sooblikoval teater Anton Podbevšek skupaj s povezovalcem Juretom Longyko, Pavletom Ravnohribom, Tomislavom Jovanovićem - Tokcem, Nadijo Bičkovo in Miho Vodičarjem, telovadcema Žigo Šilcem in Tejo Belak ter drugimi, se je zbrala večina slovenske nogometne smetane, vključno s selektorjem članske reprezentance Srečkom Katancem in nekaterimi nekdanjimi selektorji, funkcionarji, športnimi legendami ...

Že pred umetniško-športnim dogodkom pa so predstavili tudi knjigo z naslovom Gremo naprej! avtorja Iva Gajiča. Gre za bogato dokumentiran, podroben pregled dogajanja okoli slovenske nogometne reprezentance od njenih začetnih težav ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja, prek nogometne pravljice na začetku tega stoletja do trenutkov, ko se reprezentanca skuša spet prebiti v vrh evropskega in svetovnega nogometa.






Ivo Gajič predstavil knjigo o slovenski nogometni reprezentanci
Čeferin še vedno računa na Katanca