Kapetan Sebastjan Gobec je bil član Celja tudi pred 10 leti, ko je bila izločena Belasica iz Makedonija. Leto predtem so Celjani izločili še Aarhus iz Danske in Petržalko iz Slovaške, to so pa tudi vsi trije celjski skalpi v devetih dvobojih v Evropi. Foto: Aleš Fevžer
Kapetan Sebastjan Gobec je bil član Celja tudi pred 10 leti, ko je bila izločena Belasica iz Makedonija. Leto predtem so Celjani izločili še Aarhus iz Danske in Petržalko iz Slovaške, to so pa tudi vsi trije celjski skalpi v devetih dvobojih v Evropi. Foto: Aleš Fevžer
Saliou Ciss (Tromso) - Aleksandar Mitrović (Partizan)
Tromso je v slabi formi, saj je izgubil 4 od zadnjih 5 tekem. V nedeljo je tako po novem preobratu z 2:3 izgubil z Moldejem in zdrsnil na 8. mesto norveškega prvenstva. Foto: EPA
Domžale
Domžale so doma izgubile pet evropskih tekem in nikoli jim tega ni uspelo v gosteh spremeniti v napredovanje. Foto: Aleš Fevžer
Celjani optimistični pred obračunom s Tromsöjem
Domžale pred potovanjem v Bukarešto

Celjani so presenetili na prvi tekmi in po preobratu na polarnem krogu slavili z 2:1, potem ko sta v zadnje četrt ure igre zadela Andraž Žurej in kapetan Sebastjan Gobec. Mlado moštvo Miloša Rusa ostaja trdno na tleh in se zaveda, da Tromso na papirju ostaja favorit dvoboja, medtem ko bodo morali slovenski pokalni podprvaki podvig s prve tekme potrditi še na domačih tleh. Ob tem celjsko moštvo upa na čim bolj polne tribune Arene Petrol, na katero vabijo tudi s simpatičnim videovabilom. Vstopnice za tekmo, ki se bo v Celju začela ob 19. uri, so na voljo po 5 evrov, pri čemer imajo otroci do 14 let in ženske prost vstop.

Ponoviti predstavo iz pokalnega finala
"Vsaj približati se moramo najboljši tekmi v pretekli sezoni, naša podoba bi morala spominjati na tisto iz finala Pokala Slovenije proti Mariboru. Če se bomo približali našim maksimalnim sposobnostim, potem lahko računamo tudi na uspeh. Prepričan sem, da to moštvo kakovost za preboj v drugi krog ima,"
je v sredo na novinarski konferenci razmišljal trener Rus, ki ima na voljo uigrano in uspeha želno moštvo. Konec maja je Celje v pokalnem finalu namučil Maribor in izgubil z 1:0.

Nagrada: napredovanje in četrt milijona evrov
Če bo Celju prvič po desetih letih uspelo prestopiti prvo evropsko oviro, jih v 2. predkrogu čaka dvoboj z zmagovalcem finsko-azerbajdžanskega dvoboja Mariehamn - Inter Baku. V primeru uspeha bo klub iz knežjega mesta ob 120 tisočih evrih zaslužil še novih 130 tisoč evrov.

Z avtobusom prek Beograda v Bukarešto
Z manjšimi pričakovanji pričakujejo povratno tekmo navijači Domžal, ki so prvo tekmo doma izgubile z 0:1. Dolgotrajno pot z avtobusom (!) so prekinili s poldnevnim postankom v Beogradu, kjer jih je pozdravil tudi nekdanji trener Slaviša Stojanović. Domžalčani se bodo z Astro Giurgiu pomerili na National Areni v Bukarešti, saj romunska "zvezda" nima evropsko ustreznega stadiona.

S prvim golom se vrniti v igro
V glavnem mestu Romunije morajo Domžale zmagati, pri čemer računajo na lansko gostujočo formo, ko so bili v tem elementu najboljše moštvo v Sloveniji. "V Bukarešto gremo z željo, da presenetimo nasprotnika, ki verjetno že razmišlja o Omonii. Če damo en zadetke, bomo spet v položaju, kjer lahko stvari obrnemo sebi v prid," je optimističen pomočnik trenerja Luka Elsner.

EVROPSKA LIGA

1. PREDKROG, povratne tekme


Danes ob 19.00:
CELJE - TROMSO (NOR) - 2:1

Verjetni postavi:

Celje: Kotnik; Korošec, Žitko, Krajcer, Gobec; Vrhovec, Jugović; Žagar-Knez, Verbič, Bajde; Žurej.

Tromso: Sahlman; Kristiansen, Koppinen, Fojut, Ciss; Andersen, Johansen, Bendiksen, Pritchard; Prijović, Ondrašek.

Sodnik: Sebastian COLTESCU (ROM)

Danes ob 20.00 (Bukarešta):
ASTRA (ROM) - DOMŽALE - 1:0

Verjetni postavi:

Astra: Lung; Matel, Youssef, Muresan, Morais; Yahaya, Seto; Enache, Budescu, Bukari; Ivanovski.

Domžale: Vidmar; Janža, Skubic, Ljubović, Kous; Božović, S. Vuk, Majer, Parker, Pihler; Gabrić.

Sodnik: Jaroslav KOZIK (UKR)

ŽILINA (SLK) - TORPEDU (GRU) - 3:0
MARIEHAMN (FIN) - INTER BAKU (AZR) - 1:1

V oddebeljenem tisku izidi prvih tekem.

2. PREDKROG:
OLIMPIJA - TORPEDO (GRU)/ŽILINA (SLK)
DOMŽALE/ ASTRA - OMONIA (CIP)
MARIEHAMN (FIN)/ INTER BAKU (AZR) - CELJE/ TROMSO (NOR)

Prve tekme bodo 18. julija, povratne tekme pa 25. julija.

Celjani optimistični pred obračunom s Tromsöjem
Domžale pred potovanjem v Bukarešto