Tretjeligaš Dravinja se je več kot uro dobro upiral zadnje tedne razigranemu Celju, ki je vse do 64. minute vodil z le 1:0. A nato je izrazita premoč grofov prišla do izraza, ob koncu pa je dvakrat zadel Gregor Bajde, ki je v 1. krogu natresel Laškemu kar šest golov.

Sorodna novica Pokalni čudež: tretjeligaš Vipava po 11-m izločil Gorico

Koper pri Izoli, Olimpija z Ivančno Gorico

Preostalih 31 tekem 2. kroga je določenih za sredo, 19. oktobra. Zdaj so se 60 preostalim klubom pridružili še vsi štirje slovenski udeleženci evropskih tekmovanj. Branilec pokalne lovorike Koper bo čez tri tedne gostoval pri Izoli. Državni prvak Maribor bo gostil Marles hiše, Mura bo sočasno gostovala pri Aluvar Gančanih, medtem ko bo v prestolnici Olimpija gostila Ivančno Gorico. Z drugim krogom Pokala Pivovarne Union se bo tudi sklenila uvodna faza tekmovanja, ki poteka lokalno znotraj medobčinskih nogometnih zvez.

Na zadnji tekmi 1. kroga je drugoligaš Triglav Kranj slavil pri Škofji Loki s 6:0, hat-trick je dosegel Adam Jakupović. Kranjčani so obupno začeli sezono v 2. SNL, kjer so po devetih krogih na zadnjem, 16. mestu.


POKAL PIVOVARNE UNION, 2. krog

CELJE – Dravinja 5:0 (1:0)
Matić 12., Vuklišević 64., Gbamble 74., Bajde 86., 88./11-m

Preostale tekme 19. oktobra.