Tekma na Areni Petrol se ni razpletla po željah Celjanov. Foto: Aleš Fevžer
Tekma na Areni Petrol se ni razpletla po željah Celjanov. Foto: Aleš Fevžer
Celjani že po 16 minutah zaostajali 0:2

Zmaga na Norveškem z 2:1 prejšnji četrtek Celjanom tako ni pomagala, da bi v klubsko blagajno 120 tisoč evrom dodali novih 130 tisoč in po desetih letih prvič preskočili prvo evropsko oviro.
Moldskred zadel takoj po menjavi
Na Areni Petrol je v 4. minuti prvi gol dosegel Magnus Andersen, ki je z dobrih desetih metrov žogo poslal v mrežo ob desni vratnici. V 16. minuti je na 0:2 po podaji Aleksandra Prijovića z roba kazenskega prostora povišal Morten Moldskred. Ta je v igro vstopil le slabo minuto prej, ko je zamenjal poškodovanega Thomasa Kinda Bendiksena.
Celjani so imeli najlepšo priložnost v 43. minuti, ko je po strelu iz kota Sebastjana Gobca stičišče vratnice in prečke z glavo zadel Gregor Bajde. V 37. minuti je v okvir vrat na drugi strani meril tudi Prijović.
Sahlman ustavljal celjske poskuse
Tromso, ki je lani izločil Olimpijo, je kljub boljši celjski igri v drugem polčasu prednost znal zadržati. Trener Celja Miloš Rus je takoj po odmoru sicer opravil dve menjavi, vstopil je tudi na prvi tekmi poškodovani Miha Zajc.
V 50. in 60. minuti so si gostitelji priigrali lepi priložnosti, a je Benjamin Verbič v kazenskem prostoru najprej zgrešil žogo, nato pa je sprožil še z dobrih 20 metrov, toda izkazal se je vratar Marcus Sahlman. Deset minut pozneje sta imela igralca imela nov dvoboj, znova pa je bil zmagovalec Šved v vratih Tromsoja. Sahlman je v 73. minuti ustavil še strel Zajca, v 77. pa poskus Igorja Jugovića.
Ciss predčasno pod prho
V 81. minuti je bil zaradi drugega rumenega kartona pri gostih izključen Senegalec Saliou Ciss, vendar Celjani tega v končnici tekme niso uspeli izkoristiti.
Olimpija prihodnji četrtek proti Žilini
Domžale so se od Evrope poslovile s porazom z 0:2 v Bukarešti pri Astri. Tudi na prvi tekmi so doma izgubile z 0:1. Nogometaši Olimpije pa so dobili tekmeca v 2. predkrogu. To bo slovaška Žilina, ki se je po zmagi z 0:3 na prvi tekmi v Gruziji doma s Torpedom razšla z remijem 3:3. Prvo srečanje med Olimpijo in Žilino bo prihodnji četrtek v Stožicah, povratno pa teden dni pozneje na Slovaškem.
1. predkrog, povratna tekma:
Celje - TROMSO (NOR) 0:2 (0:2) 2:1
3.000; Andersen 4., Moldskred 16.
RK: Ciss 81./Tromso

Celje:
Kotnik, Krajcer, Korošec, Žitko, Vidmajer , Jugović, Gobec , Žurej, Verbič, Bajde ( 46./Žagar Knez), Plesec ( 46./Zajc).

Tromso:
Sahlman, Fojut, Čaušević, Koppinen, Ciss , Bendiksen ( 15./Moldskred), Andersen ( 73./Drage), Johansen, Pritchard, Kristiansen, Prijović ( 79./Ondrašek).

Sodnik:
Sebastian COLTESCU (ROM)
V odebeljenem tisku je izid prve tekme.

Celjani že po 16 minutah zaostajali 0:2