Foto:
Foto:
Mož odločitve na San Siru je bil Hernan Crespo.
Eidur Gudjohnsen je dosegel vodilni zadetek za Chelsea.
Eidur Gudjohnsen in Frank Lampard proslavljata vodstvo z 2:0.
Ronaldinho ob koncu ni mogel skriti razočaranja.
Trener Chelseaja Jose Mourinho se je veselil skupaj z igralci.
Quinton Fortune je za ta prekršek nad Kakajem dobil rumen karton.
Prijateljski objem rojakov v nasprotnih dresih Ruuda van Nistelrooya in Jaapa Stama.
Sylvain Wiltord je Nemcem zabil tri gole.

Na Stamford Bridgeu so domači začeli silovito in po vsega 19. minutah vodili s 3:0. Barcelona se je vrnila v igro po dveh zadetkih Ronaldinha, ki je v 38. minuti mojstrsko znižal na 3:2. Odločilni gol je nato padel v 76. minuti, ko je domači kapetan John Terry po podaji s kota z glavo premagal Victorja Valdesa.

V Milanu so bili rdeče-črni znova minimalno boljši od Manchestra. Tako kot na prvi tekmi je bil za rdeče vrage usoden Argentinec Hernan Crespo, ki je v 61. minuti z glavo premagal Tima Howarda.

Pravi polom je v Lyonu doživel Bremen, saj je v njegovi mreži končalo kar 7 žog. Francozi so napredovali s skupnim izidom 10:2. S "hattrickom" se je izkazal Sylvain Wiltord.

CHELSEA - BARCELONA 4:2 (3:2) 1:2
Gudjohnsen 8., Lampard 17., Duff 19., Terry 76.; Ronaldinho 27./11-m, 38.

V 8. minuti je v protinapad po desni strani stekel Mateja Kežman, podal je v kazenski prostor, kjer je Eidur Gudjohnsen najprej preigral Giovannija van Bronckhorsta, nato pa z desetih metrov matiral še Victorja Valdesa. V 17. minuti so domači uprizorili podobno akcijo kot pri prvem zadetku. Na desni strani je Joe Cole znova preigral van Bronckhorsta, streljal proti vratom, Valdez je žogo odbil, a le do Franka Lamparda, ki jo je z nekaj metrov pospravil v mrežo.

To je bil šok za Barcelono, a domači se še niso zadovoljili. Kežman, Cole in Damien Duff so z bliskovitimi podajami briljantno izigrali obrambo in irski napadalec je nato rutinirano še tretjič zatresel katalonsko mrežo. Gostje so bili na tleh in vse do 27. minute ni kazalo, da bi se lahko pobrali.

Takrat je domači branilec Paulo Ferreira v kazenskem prostoru žogo po nepotrebnem izbil z roko in sodnik Pierluigi Collina je upravičeno pokazal na belo točko. Enajstmetrovko je uspešno izvedel Ronaldinho in vrnil Barcelono v igro. Češki vratar Peter Cech je bil zelo blizu uspehu, saj je žogo zgrešil le za kakšen centimeter.

Preobrat je varovancem Franka Rijkaarda uspel v 38. minuti. Ronaldinho je na robu kazenskega prostora prejel žogo, se za hip ustavil, nato pa z mesta (!), obkrožen z domačimi branilci, poslal okroglo usnje tik za vratnico v mrežo. Prava mala čarovnija! Tik pred odmorom bi Chelsea lahko dosegel še četrti gol, a je najprej strel Cola ustavila vratnica, ponovljeni poskus Duffa pa je zadržal Valdez.

V drugem polčasu sta tekmeca nadaljevala v visokem ritmu, priložnosti pa so se vrstile na obeh straneh. V 71. minuti je Iniesta na robu kazenskega prostora preigral Glena Johnsona in Duffa, silovito streljal, a žoga je končala v vratnici. Odbitek je prišel do Samuela Eto'a, toda ta je žogo poslal visoko čez gol.

Kazen je prišla kmalu. V 76. minuti so domači izvajali kot, v skoku je bil najvišji Terry, ki je z enajstih metrov dosegel gol za četrtfinale. Neverjetna napaka branilcev Barcelone, ki so dopustili, da je Terry, znan po odličnem skoku, sploh prišel do strela. Terry je s štirimi zadetki tudi najboljši strelec Chelseaja v Ligi prvakov.

Barcelona je v končnici igrala na vse ali nič, toda domača obramba je vzdržala. Po zadnjem sodnikovem žvižgu se je zaiskrilo med Rijkaardom in Ronaldinhom, ki ni mogel skriti razočaranja. Na drugi strani so se igralci Chelseaja ob zvokih Kalinke veselili četrtfinala ...

MILAN - MANCHESTER UNITED 1:0 (0:0) 1:0
Crespo 61.

Na San Siru tekmeca v prvem polčasu nista hotela tvegati preveč. Milan je večji del nadzoroval igro in si ni uspel pripraviti izrazitih priložnosti. Najbližje zadetku je bil Kaka v 37. minuti, ko je zadel prečko. Že prej (27. minuta) se je okvir vrat stresel tudi na drugi strani. Manchester je lepo izvedel protinapad, Ryan Giggs pa je zadel le vratnico nemočnega Dide.

Angleži so zagrozili še v 40. minuti. Dotlej nevidni Ruud Van Nistelrooy se je nekoliko s strani sam znašel pred vratarjem rdeče-črnih, a je grdo zgrešil.

Tudi drugi polčas so podjetneje začeli gostitelji. Boljšo igro so kronali v 61. minuti, ko je po podaji Cafuja z glavo mojstrsko zadel Hernan Crespo. Zadetek je domačim dal krila. Andrea Pirlo, Rui Costa in Kaka so obvladovali sredino igrišča, vendar pa premoči niso kronali.

Ko je bil v 78. minuti zamenjan edini pravi napadalec Milana Crespo, je bilo jasno, da je trener Carlo Ancelotti zadovoljen z minimalnim vodstvom. Manchester se je trudil, toda obramba Italijanov je bila vedno na mestu. V 84. minuti je imel Milan priložnost, da poviša na 2:0. Genaro Gattuso in Kaka sta z dvojno podajo izigrala obrambo, Gattuso pa je za las streljal mimo vrat.

"V tako pomembnem srečanju zmagovalca lahko odloči en sam zadetek - to je bil fantastičen strel Crespa," je takoj po tekmi povedal trener Manchestra Alex Ferguson.

LYON - WERDER BREMEN 7:2 (3:1) 3:0
Wiltord 8., 55., 64., Essien 17., 30., Malouda 60., Berthod 80./11m; Micoud 32., Ismael 57./11-m

Nemci se neslavno poslavljajo od Lige prvakov. Vsega je bilo konec že po 17. minutah, ko sta Wiltord in Mickael Essien zadela za 2:0. V nadaljevanju se je kalvarija Werderja le še stopnjevala. Vratar Bremna Andeas Reinke je moral še petkrat po žogo v mrežo. Statistični podatki ne kažejo takšne premoči Lyona. Razmerje v strelih v okvir vrat je bilo le 10:8 za Francoze, posest žoge pa le 51:49. A štejejo goli, ki jih varovanci Paula Le Guena znajo dosegati. S 27. so najučinkovitejše moštvo Lige prvakov.

Torek, 15. marca, ob 20.45:
INTER - PORTO 1:1

Odebeljeni so izidi prvih tekem.