Giovanni Simeone je v nedeljo takole zatresel mrežo v Bologni. Foto: EPA
Giovanni Simeone je v nedeljo takole zatresel mrežo v Bologni. Foto: EPA
Giovanni Simeone
Simeone mlajši je bil rojen v Madridu 5. julija 1995. Foto: EPA

V Genoo je prišel sredi avgusta, 18. septembra prvič zaigral v italijanskem prvenstvu, teden pozneje pa se na tekmi proti Pescari, ko je prvič začel v prvi postavi, vpisal med strelce ob remiju z 1:1. V nedeljo je z zadetkom v 77. minuti zagotovil tri točke Genoi v Bologni (0:1).

Giovanni je tako sijajno izkoristil priložnost, ki jo je dobil po poškodbi v lanski sezoni najboljšega strelca Genoe Leonarda Pavolettija. Ljubitelje spektakularnih potez je še bolj kot z golom navdušil s prodorom s svoje polovice igrišča v slogu Lionela Messija, pri katerem je preigral kar nekaj tekmečevih nogometašev, na koncu pa mu je za zadetek zmanjkalo le nekaj sreče, saj se je žoga odbila od vratnice.

"Je dober napadalec v kazenskem prostoru, ima pa še veliko rezerv za napredek, še posebej pri gibanju. Veliko teče, napada od daleč, zadovoljni smo z njim. Vsekakor pa bi raje videl, da o njem več govorimo kot o igralcu, ne pa kot o sinu nekoga," pravi trener Genoe Ivan Jurić.

To spremlja Giovannija že od mladih let. Rodil se je v Madridu, ko je njegov oče igral za Atletico. Leta 2008 je v mladinsko akademijo River Plateja vstopil, ko je bil Diego tam trener članske ekipe. Sam je profesionalec postal leta 2013, imel obetajočo prvo sezono, toda ni mu uspelo zagotoviti si rednega igranja. V lanski sezoni je bil zato posojen v sosednjega argentinskega prvoligaša Banfield, za katerega je dosegel 12 zadetkov. Leta 2015 je bil z devetimi goli tudi najboljši strelec južnoameriškega prvenstva do 20 let.

"Ponosen sem na očeta, ki me vodi. Podedoval sem njegovo odločnost in trmo. Toda želim si biti Giovanni in nič več. Ni lahko živeti z njegovo veličino. Zaradi tega moram postati še močnejši kot on. Dokazati moram, da sem tu le zaradi svojih zaslug," poudarja Giovanni Simeone oziroma "Cholito", kot ga kličejo.
Sijajen prodor Simeoneja na tekmi v Bologni