Arjen Robben je v soboto odigral zadnjih 12 minut proti Bayerju in dosegel zadetek v 90. minuti. Nizozemec še ni pripravljen za 90 minut, zato naj bi vstopil v drugem polčasu. Foto: EPA
Arjen Robben je v soboto odigral zadnjih 12 minut proti Bayerju in dosegel zadetek v 90. minuti. Nizozemec še ni pripravljen za 90 minut, zato naj bi vstopil v drugem polčasu. Foto: EPA
Jupp Heynckes
66-letni Jupp Heynckes je popolno nasprotje Louisa van Gaala in Jürgena Klinsmanna. Ekipo vodi zelo umirjeno s poudarkom na obrambi. Foto: EPA
Roberto Mancini
Roberto Mancini je navdušen nad štartom v Premier ligo, v Ligi prvakov pa je City začel z remijem. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo je proti Rayu Vallecanu trikrat zatresel mrežo, dvakrat je bil natančen z bele točke. Foto: Reuters

Bavarci na zadnjih devetih tekmah niso prejeli zadetka. V kvalifikacijah za Ligo prvakov so izločili Zürich (2:0 in 1:0), v prvem krogu skupine A pa so popolnoma nadigrali Villarreal na El Madrigalu (0:2). V Bundesligi so izbranci Juppa Heynckesa po uvodnem šokantnem porazu proti Borussii iz Mönchengladbacha (0:1) razred zase. Nanizali so šest zmag zapored in zabili 21 golov, vratar Neuer pa se je tudi na sobotnem derbiju proti Bayerju iz Leverkusna (3:0) večji del tekme dolgočasil. Zadetka ni prejel že devet ur in 29 minut!

V zelo dobri formi je osrednji branilec Holger Badstuber, njegov nastop v torek na razprodani Allianz Areni pa je pod velikim vprašajem, saj ima gripo. Heynckes se bo odločil šele jutri popoldne, zelo verjetno pa bo v začetni postavi mesto dobil Daniel van Buyten. Belgijec je blestel v soboto, ko je s prostega strela povišal vodstvo proti Bayerju na 2:0. Poleg njega bo na mestu osrednjega branilca igral še Jerome Boateng, ki je v soboto počival. Arjen Robben po poškodbi še ni pripravljen za napornih 90 minut, zato bo adut s klopi.
Aretacija Brena razburila Hoenessa
Vodstvo Bayerna ima tudi veliko težavo zunaj zelenic. V nepojasnjenih okoliščinah je zagorelo v vili branilca Brena, ki pa je še nekaj ur pred tem praznil kozarce na 178. Oktoberfestu. Brazilec je iz goreče hiše pravočasno ušel, a kmalu so ga aretirali policisti in pozneje tudi priprli. Predsednik Uli Hoeness je bil v sobotni večerni oddaji na ZDF-u ogorčen: "To, kar počenja javno tožilstvo v Münchnu, je katastrofa! Obtožiti mladega fanta, ki je povsem na dnu, je nesmiselno. Brez kakršnih koli dokazov je pristal v zaporu. Lahko noč, Nemčija, če je to naša dežela!"

Džeko je že bil nočna mora Bavarcev
Manchester City je sijajno začel Premier ligo. Po šestih krogih ima že 16 točk, prav toliko kot vodilni mestni tekmec United. "Nobena ekipa ni nepremagljiva, zagotovo lahko zmagamo v Münchnu. Zares so v dobri formi, imajo granitno obrambo. Mi smo prav tako vse boljši, zato nas čaka vrhunska predstava," je odločen Edin Džeko, ki jo je že večkrat zagodel Bayernu. V šampionski sezoni Wolfsburga 2008/09 je bil nerešljiva uganka za Bavarce. Takrat je bil trener še Jürgen Klinsmann in Bayern je bil daleč od trenutne moči.

"Zavedamo se, da je v Münchnu zelo težko igrati. Zmaga bi nam ogromno pomenila, saj smo začeli Ligo prvakov z remijem doma proti Napolijiu. Vsekakor ne smemo izgubiti. Imamo zelo močno ekipo v napadu, šele na dan tekme se bom odločil, kdo bo dobil prednost," je pojasnil trener Roberto Mancini.
Inter zelo oslabljen v Moskvi
Inter, ki je v uvodnem krogu izgubil doma s Trabzonsporjem (0:1), bo gostoval v Moskvi. Novi trener Claudio Ranieri ne bo mogel računati na poškodovane Wesleyja Sneijderja, Maicona in Dejana Stankovića, Diego Forlan pa nima pravice nastopa.

Madridski Real je lani dobil obe tekmi proti Ajaxu, v Madridu je bilo 2:0. Kraljevi klub je v soboto s 6:2 odpravil Rayo Vallecano in bo tudi v torek favorit. Trener nizozemskih prvakov Frank De Boer napoveduje odprto igro, saj njegovi izbranci ne znajo igrati "bunkerja".

Številne poškodbe pri rdečih vragih
Manchester United na Old Traffordu pričakuje Basel. Alex Ferguson ne bo mogel računati na Wayna Rooneyja in Javierja Hernandeza, poškodovana sta tudi branilca Jonny Evans in Chris Smalling.

2. krog, torek ob 20.45, skupina A:
BAYERN - MANCHESTER CITY

Verjetni postavi:
Bayern:
Neuer, Rafinha, Boateng, van Buyten, Lahm, Luiz Gustavo, Schweinsteiger, Müller, Kroos, Ribery, Gomez.

Manchester City: Hart, M. Richards, Kompany, Lescott, Clichy, Y. Toure, Barry, Silva, Milner, Nasri, Aguero.

Sodnik: Viktor Kassai (Mad)


NAPOLI - VILLARREAL

Lestvica:                          
BAYERN             1  1 0 0  2:0  3
MANCHESTER CITY    1  0 1 0  1:1  1
NAPOLI             1  0 1 0  1:1  1
VILLARREAL         1  0 0 1  0:2  0


Skupina B:
CSKA MOSKVA - INTER ob 18.00

TRABZONSPOR - LILLE

Lestvica:                           
TRABZONSPOR        1  1 0 0  1:0  3 
CSKA MOSKVA        1  0 1 0  2:2  1 
LILLE              1  0 1 0  2:2  1 
INTER              1  0 0 1  0:1  0 




Skupina C:

MANCHESTER UNITED - BASEL

OTELUL GALATI - BENFICA

Lestvica:                          
BASEL              1  1 0 0  2:1  3
BENFICA            1  0 1 0  1:1  1
MANCHESTER UNITED  1  0 1 0  1:1  1
OTELUL GALATI      1  0 0 1  1:2  0



Skupina D:
LYON - DINAMO ZAGREB

REAL MADRID - AJAX AMSTERDAM

Lestvica:                          
REAL MADRID        1  1 0 0  1:0  3
AJAX AMSTERDAM     1  0 1 0  0:0  1
LYON               1  0 1 0  0:0  1
DINAMO ZAGREB      1  0 0 1  0:1  0