Na zadnjem treningu so bili nogometaši Atletica zelo sproščeni. Po gladki zmagi nad Deportivom v soboto (3:0) je vzdušje odlično. Foto: EPA
Na zadnjem treningu so bili nogometaši Atletica zelo sproščeni. Po gladki zmagi nad Deportivom v soboto (3:0) je vzdušje odlično. Foto: EPA
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann je v sijajni formi. V španskem prvenstvu je zadel že 16-krat. Foto: EPA
Phillip Cocu in Andres Guardado
Phillip Cocu ima veliko izkušenj z velikih evropskih tekem. Foto: EPA
Nogometaši kijevskega Dinama so pred izjemno težko nalogo. Foto: EPA

Gostitelji v španskem prvenstvu zaostajajo osem točk za Barcelono in vse bolj se zdi, da je boj za naslov izgubljen. V sijajni formi je Antoine Griezmann, ki je zadel na zadnjih štirih tekmah, brez gola je zadnjič ostal prav pred tremi tedni v Eindhovnu.

"Ekipa je v dobri kondiciji. Na zadnjih tekmah nam je šlo zelo dobro in pričakujem še boljšo predstavo. Vsekakor moramo doseči gol več od nasprotnika. Razmišljal sem o postavitvi 4-3-3, unovčiti moramo naše prednosti. PSV je odličen v protinapadih, veliko stavijo tudi na prekinitve. Posebej Luuk de Jong je nevaren," je poudaril trener Diego Simeone.

Gabi: Tekma prihaja ob pravem času
"Ta tekma prihaja ob pravem času, Liga prvakov ima res poseben pomen, še posebej izločilni boji. PSV je ekipa, ki ima rada veliko posest žoge, pričakujem pa, da bodo tokrat igrali bolj obrambno. Dokazali smo že, da znamo igrati take tekme," je dodal vezist Gabi.

Trener PSV-ja Philipp Cocu je optimist: "Večkrat smo že igrali velike tekme na velikih stadionih. Mislim, da nam bo dobro vzdušje lahko pomagalo, čeprav navijači ne bodo stiskali pesti za nas. Odkar je Simeone na klopi Atletica, je vzdušje na tem stadionu še bolj naelektreno. Zelo težko je pričakovati, da bo izid še enkrat 0:0. Nič ne bi imeli tudi proti streljanju enajstmetrovk. Mi bomo igrali svoj sistem, ne bomo se le branili."

Manchester City je v Kijevu slavil s 3:1 in je v odličnem položaju, da se prvič prebije v četrtfinale Lige prvakov.

Pellegrini: Letos smo šli še korak naprej
"Mislim, da smo se zelo izboljšali v zadnjih sezonah. Ko sem prišel v Manchester, sem prevzel moštvo, ki se ni nikoli prebilo med najboljših 16 v Ligi prvakov. V zadnjih dveh sezonah nam je to uspelo dvakrat. Letos smo šli še korak naprej, saj smo osvojili prvo mesto v skupinskem delu in imamo zdaj lepe možnosti za četrtfinale," je pojasnil trener Manuel Pellegrini, ki lahko vse stavi na Ligo prvakov, saj po sobotnem remiju v Norwichu (0:0) igralci Cityja nimajo več realnih možnosti za naslov angleškega prvaka.

"Nikakor ne smemo misliti, da smo že v četrtfinalu. Povratno tekmo začenjamo z 0:0 in želimo zmagati tudi doma. Igrali bomo z najmočnejšo postavo," je še dodal Pellgerini, ki bo lahko računal na Yayo Toureja. Manjkal bo le Kevin De Bruyne.

Kijevski Dinamo je 13-krat gostoval v Angliji, kjer je še brez zmage. Zbral je dva remija in kar enajst porazov.

Osmina finala, povratne tekme, torek ob 20.45:
ATLETICO MADRID - PSV EINDHOVEN 0:0

Verjetni postavi:
Atletico:
Oblak, Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis, Saul Niguez, Gabi, Ferreira Carrasco, Koke, Luciano Vietto, Griezmann.

PSV Eindhoven: Zoet, Arias, Bruma, Moreno, Willems, Pröpper, Guardado, van Ginkel, Narsingh, L. de Jong, Locadia.

Sodnik: Mark Clattenburg (Anglija)




MANCHESTER CITY - DINAMO KIJEV 3:1

Verjetni postavi:
Manchester City:
Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernandinho, Toure, Jesus Navas, Silva, Sterling, Agüero.

Dinamo Kijev: Šovkovski, Vida, Hačeridi, Dragović, Antunes, Bujalski, Miguel Veloso, Jarmolenko, Garmaš, Gusev, Teodorczyk.

Sodnik: Ovidiu Alin Hategan (Romunija)




Sreda ob 20.45:
BARCELONA - ARSENAL 2:0

BAYERN - JUVENTUS 2:2




Odigrano prejšnji teden:
WOLFSBURG - Gent 1:0 (0:0) 3:2
Schürrle 74.

REAL MADRID - Roma 2:0 (0:0) 2:0
Ronaldo 64., James Rodriguez 68.

Zenit - BENFICA 1:2 (0:0) 0:1
Hulk 69.; Gaitan 85., Talisca 96.

Chelsea - PARIS SG 1:2 (1:1) 1:2
Diego Costa 27.; Rabiot 16., Ibrahimović 67.


Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.