Portugalca naj bi se selila v francosko prestolnico. Foto: EPA
Portugalca naj bi se selila v francosko prestolnico. Foto: EPA

V klub šejka Al Thanija naj bi za rekordno vsoto prišla Cristiano Ronaldo in Jose Mourinho.

Predzgodba: Se še spomnite začetka septembra, ko je bil 27-letni napadalec Reala iz Madrida nenavadno slabe volje? Večina je bila mnenja, da je tako zaradi njegove domnevno prenizke plače.

Messi 15 milijonov, Ronaldo 10 milijonov evrov na sezono
Realova "sedmica" dobi na sezono 10 milijonov evrov, kar naj bi se mu zdelo občutno premalo. Njegov največji tekmec, Lionel Messi, dobi pri Barceloni kar pet milijonov evrov več. 27-letni Portugalec je poskusil septembra dobiti boljšo pogodbo, toda vodilni ljudje pri kraljevem klubu iz Madrida so (tudi zaradi državne krize) to odklonili. Od takrat naj bi v Madeirčanu vrelo in le vprašanje časa je bilo, kdaj se bo našel klub, ki ga bo s svojo ponudbo premamil.

100 milijonov in "The Special one"
Klub naj bi se našel - bajno bogati Paris SG, ki je madridskemu klubu ponudil za Ronalda 100 milijonov evrov. Portugalec naj bi dobil 18 milijonov, kar je tri in pol milijonov evrov na sezono več kot dobi prvi zvezdnik francoskega kluba - Šved Zlatan Ibrahimović. Lastnik kluba, šejk Al Thani, pa naj bi si poleg Ronalda v klubu želel še enega Portugalca - enega najbolj vročih trenerjev na svetu, 49-letnega Joseja Mourinha, ki je pariškemu klubu že dolgo naklonjen. Pogodbi naj bi bili že sklenjeni. Portugalca naj bi se od Reala poslovila junija. Uradna objava v medijih pa naj bi bila le še vprašanje časa.