Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ronaldo je postal prosti igralec, potem ko so 22. novembra letos pri Manchester Unitedu z njim prekinili sodelovanje. Svoje misli je 37-letnik povsem usmeril v svetovno prvenstvo, kjer pa se je moral posloviti v četrtfinalu, ko je Portugalsko z 1:0 izločil Maroko.

Sorodna novica Ronaldo bo v dveh letih in pol zaslužil pol milijarde evrov

Med SP-jem je zanikal navedbe španskih časopisov, ki so trdili, da bo 1. januarja z omenjenim savdskim klubom podpisal nespodobno pogodbo, ki naj bi mu v dveh letih in pol prinesla pol milijarde evrov.

Zdaj Marca poroča, da ne gre več za 2,5-letno pogodbo, temveč dogovor, ki po novem velja do leta 2030. Po koncu svoje nogometne poti leta 2024 naj bi v klubu prevzel vlogo ambasadorja, ki bo med drugim v državo pomagal pripeljati svetovno prvenstvo 2030, za katerega ob številnih državah s Savdsko Arabijo kandidirata še Egipt in Grčija.

Z novim dogovorom naj bi po pisanju Marce zaslužil več kot 200 milijonov evrov na leto, s čimer bi postal daleč najbolje plačani športnik na svetu.

Kje bo Ronaldo nadaljeval kariero, ostaja velika uganka. Zdi se, da arabski kolektiv vodi v lovu na njegov podpis, ni pa skrivnost, da si želi Portugalec ostati v Evropi, kjer so se sicer razširile tudi govorice o morebitnem prestopu v Napoli oziroma münchenski Bayern.