Domna Črnigoja bodo v Benetkah predstavili v soboto ob 11.30. Venezio po novem vodi trener Paolo Zanetti. Foto: Radio Koper/Armin Sejarić
Domna Črnigoja bodo v Benetkah predstavili v soboto ob 11.30. Venezio po novem vodi trener Paolo Zanetti. Foto: Radio Koper/Armin Sejarić

24-letnik s Škofij je od leta 2015 igral v Švici, a je v pretekli sezoni v švicarski ligi zbral le tri nastope, zadnjega sredi decembra. Ker se z vodilnimi možmi ni uspel dogovoriti za podaljšanje pogodbe, so ga postavili na stranski tir. Marca se je ob izbruhu pandemije novega koronavirusa vrnil v Slovenijo in od takrat treniral individualno.

"Na osebni ravni sem precej dozorel. Doumel sem, da tako v športu kot v življenju ni vse odvisno od tebe. Četudi si pošten in tako tudi deluješ, se lahko pojavi kdo, ki to želi uničiti. Pomemben dejavnik je bila družina, ki mi je stala ob strani. Skupaj z njimi, pa tudi s prijatelji, ki so mi pomagali, sem prebrodil tudi to," je maja povedal v pogovoru za Radio Koper.

"Mislim, da še ni čas, da se vrnem domov," je tedaj komentiral zanimanje Kopra, Maribora in Olimpije, ki naj bi se tudi trudili zvabiti ga v svoje vrste.

Črnigoj je za slovensko reprezentanco do zdaj zbral 12 nastopov in dosegel dva zadetka.

Venezia je v pretekli sezoni Serie B zasedla 11. mesto v 20-članski ligi. V četrtek se je to tekmovanje končalo s povratno finalno tekmo dodatnih kvalifikacij. Spezia je bila v seštevku dveh srečanj boljša od Frosinoneja (1:0, 0:1) in se pridružila Beneventu in Crotoneju na poti v Serie A. Spezia bo v prvi ligi igrala prvič v svoji 114-letni zgodovini.