Adam Gnezda Čerin je v pretekli Ligi narodov igral na vseh šestih tekmah in prispeval prvi gol proti Srbiji (2:2). Foto: AP
Adam Gnezda Čerin je v pretekli Ligi narodov igral na vseh šestih tekmah in prispeval prvi gol proti Srbiji (2:2). Foto: AP

Razpoloženje na treningu je bilo kljub temu dobro, kar je posledica uspešnih nastopov Slovenije v Ligi narodov. "Lepo je, ko vzpostaviš pozitivno ozračje. Začutili smo podporo navijačev, kar je zelo pomembno za naprej. Z obstankom v ligi narodov smo uresničili cilj, je pa to zdaj že za nami," je za dejal Adam Gnezda Čerin.

Reprezentanti so misli že usmerili na pripravljalni tekmi, ki bosta v četrtek proti Romuniji in v nedeljo v Ljubljani ob 15.00 proti Črni gori. "Predvsem smo veseli, da se spet srečamo s soigralci, saj se ne videvamo preveč pogosto. Skušali bomo izkoristiti čas, ki nam je na voljo. Vsak zbor je dobrodošel za preizkušanje novosti in piljenje preostalih zadev," pravi nepogrešljiv vezist grškega Panathinaikosa, ki s trojico slovenskih reprezentantov vlada v grškem državnem prvenstvu.

S tekmeci v tem ciklu se Gnezda Čerin ne obremenjuje: "Gledali bomo bolj nase, saj želimo izboljšati določene stvari iz zadnjih akcij in se ustrezno pripraviti na naslednje kvalifikacije. Nasprotnika tokrat ne bosta toliko v prvem planu, ju bomo pa nedvomno ustrezno analizirali, saj želimo vsako tekmo zmagati."

Slovenska izbrana vrsta obe prijateljski tekmi jemlje kot pripravo na kvalifikacije za naslednje evropsko prvenstvo, ki ga bo poleti 2024 gostila Nemčijo. Slovenci so na žrebu dobili ugodno skupino, kjer bodo med marcem in novembrom prihodnje leto skušali osvojiti eno izmed prvih dveh mest, ki peljeta na Euro 2024.


Sorodna novica Matevž Vidovšek: Priznanje zame in za vse v klubu

PRIJATELJSKI TEKMI SLOVENIJE

Četrtek, 17. novembra, ob 17.30 (Cluj):
ROMUNIJA – SLOVENIJA

Nedelja, 20. novembra, ob 15.00 (Ljubljana):
SLOVENIJA – ČRNA GORA