Damjan Gajser ne skriva, da je glavni cilj Triglava takojšnja vrnitev v Prvo ligo. Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com
Damjan Gajser ne skriva, da je glavni cilj Triglava takojšnja vrnitev v Prvo ligo. Foto: NK Triglav Kranj / Sportida.com

Vsako o obdobje, dobro ali slabo, se enkrat konča. Za mano je lepa izkušnja pri Muri, zdaj pa je čas, da stopim na samostojno trenersko pot.

Damjan Gajser

50-letni Damjan Gajser je s Triglavom podpisal dvoletno pogodbo, s čimer začenja samostojno trenersko pot. Dan po zaključku zaradi pandemije podaljšane sezone 2019/20 je namreč starejši izmed bratov Gajser končal sodelovanje z Muro, kjer je kot Šimundžev pomočnik prispeval k preboju iz 2. SNL v Prvo ligo, takojšnji uvrstitvi murskosoboškega kluba v evropska tekmovanja in letos spomladi k osvojitvi Pokala Slovenije.

Cilj je ekspresna vrnitev med prvoligaše
"Vsako obdobje, dobro ali slabo, se enkrat konča. Za mano je lepa izkušnja pri Muri, zdaj pa je čas, da stopim na samostojno trenersko pot. Ponosen in počaščen sem, da me je Triglav izbral za glavnega trenerja in mi s tem dal priložnost, da pokažem svoje znanje. Cilj je ekspresna vrnitev med prvoligaše, to je bilo obojestransko izhodišče ob pogovorih z vodstvom kluba in v tej smeri bo potekala tudi selekcija igralskega kadra,"
je za klubsko stran Triglava dejal novi trener Damjan Gajser.

Gajser je nekdanji nogometaš, ki je med drugim igral za Muro, Maribor in Olimpijo, bil pa je tudi slovenski reprezentant, ki je zbral 11 nastopov za člansko izbrano vrsto. Med slovensko klubsko elito je zbral več kot 200 nastopov.

Naslednjo sredo začetek v Beltincih
V strokovnem štabu orlov ostajata dosedanji trener Vlado Šmit in trener trenerjev Damir Botonjić. Torek je tudi prvi dan priprav Kranjčanov na sezono 2020/21, ki se bo za slovenske drugoligaše začela v torek, 11. avgusta, medtem ko bo Triglav v 1. krogu 16-članske lige prihodnjo sredo gostoval pri Beltincih.

Po novem v Kranju tudi nočne tekme

Mestna občina Kranj je 30. julija pridobila pravnomočno uporabno dovoljenje za novo razsvetljavo nogometnega igrišča in stadiona. Občina je tako končala približno milijon evrov vreden projekt, v okviru katerega so postavili štiri skoraj 47 metrov visoke stebre s po 44 reflektorji, ki bodo omogočali treninge in tekme tudi v večernih terminih.


Sorodna novica Ob zadnjem izpadu v 2. SNL se Triglav in Rudar nista vrnila že v prvi sezoni

2. SNL, 1. KROG

Torek, 11. avgusta, ob 18.30:
NAFTA 1903 – KRŠKO

Sreda, 12. avgusta, ob 17.30:
PRIMORJE eMUNDIA – DRAVA PTUJ
FUŽINAR VZAJEMCI – BRDA
BELTINCI K. T. – TRIGLAV
KRKA – RUDAR VELENJE
VITANEST BILJE – KALCER RADOMLJE
ŠMARTNO OB PAKI – JADRAN DEKANI

Ob 19.30:
BREŽICE T. ČATEŽ – ROLTEK DOB