Rijeka je v pretekli sezoni v vsem prvenstvu doživela le dva poraza, letos bo ta dosežek težko ponovila. Foto: EPA
Rijeka je v pretekli sezoni v vsem prvenstvu doživela le dva poraza, letos bo ta dosežek težko ponovila. Foto: EPA

V petem krogu HNL je bilo na Rujevici 0:2, oba zadetka je dosegel Čilenec Junior Fernandes. Zagrebčani, ki so od 59. minute igrali z igralcem manj, imajo na lestvici štiri točke prednosti pred varovanci Matjaža Keka (13:9). Moštvo nekdanjega slovenskega selektorja se ukvarja tudi s poškodbami in kaznovanimi igralci.

Fernandes je prvič zatresel mrežo v 11. minuti, ko je po strelu iz kota, potem ko je reška obramba pozabila nanj, izkoristil že prvo priložnost na tekmi. Končni izid je postavil v 40. minuti, ko je sodnik pokazal na 11-metrovko po igranju Leonarda Zute z roko v kazenskem prostoru. Čilenec je ob koncu prvega polčasa še dvakrat nevarno streljal, a se je izkazal vratar Simon Sluga.

Rijeka je po zelo slabem prvem delu v nadaljevanju igrala bolje, Matej Jelić je kmalu zadel vratnico. Po uri igre je bil pri Dinamu zaradi grobega prekrška izključen Čeh Jan Lecjaks, a gostitelji niso izkoristili številčne prednosti. Slovenski reprezentant Matic Črnic je v 84. minuti, štiri minute po vstopu na zelenico, stresel prečko.