Mlinarji so pripravili odlično ozračje v Domžalah. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Mlinarji so pripravili odlično ozračje v Domžalah. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Dejan Djuranović
Dejan Djuranović ostaja na realnih tleh in noče napovedovati preboja med elito slovenskega nogometa. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Janez Zavrl
Janez Zavrl ima veliko izkušenj z igranjem v Prvi ligi. Preizkusil se je tudi na Noveškem in Kitajskem. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Jean Philippe Mendy
Jean Philippe Mendy je v Prvi ligi zadel že osemkrat, v sredo pa je za tri gole potreboval le 20 minut. Foto: MMC RTV SLO/M. R.
Mendy preprečil senzacijo Radomljanov

Na tekmah Domžal v prvi ligi se zbere precej manj gledalcev, kot se jih je na stadionu ob Kamniški Bistrici na preloženi tekmi osmine finala pokala. Domači navijači Mlinarji so pripravili odlično vzdušje, njihovi ljubljenci pa so 70 minut sijajno parirali državnim prvakom, ki so na koncu slavili s 4:1.

Djuranović: Zaslužena zmaga evropskega Maribora
Izbranci Dejana Djuranovića so prek nekdanjega reprezentanta Janeza Zavrla prišli do presenetljivega izenačenja. Trener vijoličastih Ante Šimundža je bil jezen na klopi, vsekozi je stal ob stranski črti in dajal napotke nekaterim nerazpoloženim igralcem. Šest dni po veliki zmagi v Belgiji nad Zultejem (1:3) se ni bilo lahko motivirati, Jean-Philippe Mendy pa je na koncu srečanja znova dokazal, da je najboljši napadalec v slovenski ligi. S tremi zadetki v 20 minutah je popeljal Maribor do četrtfinalne tekme s Šenčurjem, ki bo 13. novembra.

"Že pred tekmo sem vedel, da bomo s pravim pristopom in odgovornostjo v igri konkurenčni. Imeli smo svoje priložnosti, Maribor je imel težave. Po prvem polčasu smo zaostajali z 0:1, a nismo popustili, nadaljevali smo svojo igro. Preko prekinitve smo izenačili, v zadnjem delu tekme pa smo popustili. Evropski Maribor je zasluženo zmagal," je pojasnil 45-letni Djuranović.

Infrastruktura že primerna
Radomlje so na drugem mestu druge lige. V soboto so izgubili derbi proti Dobu z 1:2. "Fantje res dobro delajo. Skupaj smo štiri mesece, dokazali smo, da sodimo v vrh druge lige. Do konca jesenskega dela so še trije krogi, želimo zadržati položaj tik pod vrhom. Upam, da bomo še napredovali v igri. Nekateri fantje bodo zagotovo igrali v prvi ligi. Mislim, da trenutno še nismo zreli za prvo ligo. Infrastruktura v Radomljah je primerna, za večje dosežke potrebujemo bolj kakovosten igralski kader. Potrebni bi bili večji vložki, v tem trenutku to ni realno," je še dodal nekdanji vezist Izole, Olimpije, Gorice, Maribora in Domžal.

Želi si po poti Šimundže
Djuranović je podal za legenadarni gol Anteja Šimundže ob zmagi Maribora v Ligi prvakov v Kijevu (0:1) v nepozabni sezoni 1999/00. "Tako kot si igralci želijo višje, si tudi jaz želim trenirati boljše nogometaše. S Šimundžo sva še vedno v stikih. Veseli me, da vodi Maribor. Upam, da bo nadaljeval uspešno delo. Želim mu vso srečo tudi v Evropski ligi," je sklenil Djuranović.

Zavrl: Kdor nas ne pozna, je bil presenečen
V 54. minuti je za veliko navdušenje poskrbel Janez Zavrl, ki je z glavo izenačil. "Kdor nas ne pozna, je bil presenečen nad našo igro. Zelo dobro treniramo. Želeli smo igrati proti Mariboru, na koncu nam je sicer zmanjkalo. Pokazalo se je, zakaj so oni v Evropski ligi, mi pa pač v drugi ligi. Prepričan sem, da se bomo kaj naučili iz teh izkušenj. Vedno sem motiviran proti Mariboru. Odigral sem že precej tekem na visoki ravni. Bil je izziv, da dokažem, da še vedno lahko igram. Gledalci so uživali v zanimivi tekmi, imeli smo veliko navijačev," je poudaril 30-letni Ljubljančan, ki je leta 2006 odigral tudi štiri tekme za slovensko izbrano vrsto. Pohvali pa se lahko tudi z izkušnjami iz tujine, igral je za Brann Bergen na Norveškem in Šendžen na Kitajskem.

"S pozitivnimi izidi apetiti rastejo. Prvenstvo je še zelo dolgo. Treba je gledati vsako tekmo posebej," je še dodal Zavrl.

Mendy: Treba je biti profesionalen
Junak srečanja Mendy je pohvalil nasprotnike: "Radomlje so zelo dobra ekipa. V pokalu se lahko zgodi marsikaj, na takih tekmah se velikokrat ne vidi, katera ekipa igra v višji oz. v nižji ligi. Treba je biti profesionalen, vsaka tekma je pomembna, nismo bili utrujeni. Trener nas je opozarjal na to tekmo. Prelahko smo prejeli zadetek, zato ni bil zadovoljen, na srečo smo se prebudili ob pravem času. Moj zadetek za 2:1 je spremenil potek srečanja, potem smo se sprostili in zaigrali precej bolje."

Če bodo Radomljani nadaljevali take predstave, bi se lahko z Mariborčani pomerili že v naslednji prvoligaški sezoni.

Mendy preprečil senzacijo Radomljanov