Erling Haaland je načrtoval, da bo zadel še na osmi zaporedni tekmi Norveške, a mu je obramba Slovenije na čelu s kapetanom Janom Oblakom v vratih to preprečila. Foto: EPA
Erling Haaland je načrtoval, da bo zadel še na osmi zaporedni tekmi Norveške, a mu je obramba Slovenije na čelu s kapetanom Janom Oblakom v vratih to preprečila. Foto: EPA

TV Slovenija je v Oslu spremljala slovensko nogometno reprezentanco, ki je na stadionu Ulleval osvojila zgodovinsko prvo točko na Norveškem, ko je v 3. krogu Lige narodov iztržila remi brez zadetkov (0:0).

Na vratih Slovenije je blestel Jan Oblak, ki je bil izbran tudi za igralca tekme. Že pred dvobojem so vsi govorili o neposrednem obračunu med njim in norveškim zvezdnikom Erlingom Haalandom. Ker je Oblak zaustavil vse njegove poskuse, je bil odličen strelec po tekmi zelo slabe volje in je potreboval kar nekaj časa, da se je sprijaznil s porazom in s koncem strelskega niza.

Sorodna novica Cesar: Gremo korak za korakom. Energijo in borbenost smo uredili.

17 minut čakal na žogo, na koncu pet poskusov strela

Predtem je namreč Haaland zadel kar na sedmih zaporednih tekmah Norveške, tudi vse tri gole za uvodni zmagi vikingov v Ligi narodov. Proti Sloveniji je nepričakovano odigral vso tekmo, v prvem polčasu se je prvič žoge dotaknil šele v 17. minuti in ostal brez poskusa. V nadaljevanju je petkrat poskusil s streli, le dva (oba z glavo) pa sta zletela v okvir slovenskih vrat, kjer je bil vso tekmo na pravem mestu škofjeloški zid.

Brez izjave, a razločnim odgovorom na O

Stadion je novi napadalec Manchester Cityja zapustil s sprehodom skozi mešano cono, kjer pa ni dal intervjujev. Med hojo proti izhodu, kjer so ga čakali številni navijači, pa je izgovoril le tri besede. Besede, ki so stresle Norveško, Španijo in nogometno Evropo. V oko kamere našega snemalca Marka Leskovca je trikrat zapored dejal: "Oblak, Oblak, Oblak."

Haaland po tekmi govoril le: Oblak, Oblak, Oblak

Dvomi v Španiji, ali je bil to res Haalandov komentar

Dan po tekmi so se o tem najbolj razpisali nogometni mediji na Norveškem in v Španiji. Številni pa norveškemu novinarju, ki je novico spravil v svet, niso verjeli. In tu je dokaz. Marko Leskovec ga je spremljal in posnel besede, ki pričajo o tem, kaj si eden najboljših nogometašev na svetu misli o kapetanu Slovenije.

Oblak bo danes tudi na novinarski konferenci in zanimivo bo slišati, kaj on meni o tej pohvali.

Za Janom Oblakom je sicer najslabša klubska sezona, odkar brani v madridskem Atleticu, nato pa je še s Slovenijo izgubil uvodni tekmi Lige narodov, a so Slovenci v četrtek le popravili vtis. A pravi popravni izpit bo v nedeljo na
Za Janom Oblakom je sicer najslabša klubska sezona, odkar brani v madridskem Atleticu, nato pa je še s Slovenijo izgubil uvodni tekmi Lige narodov, a so Slovenci v četrtek le popravili vtis. A pravi popravni izpit bo v nedeljo na "povratnem srečanju" s Srbijo v Ljubljani. Foto: EPA

Oblak: Haaland je neverjetno dober strelec

Zato pa se je z norveškimi mediji o Haalandu rade volje po remiju brez golov pogovarjal Jan Oblak.

"Že zdaj igra proti najboljšim igralcem in bo kmalu postal eden najboljših. V La Ligi sicer ne bo igral proti meni, verjetno pa se bomo kdaj srečali v Ligi prvakov. Želim mu vse najboljše v Angliji, pred njim je odlična kariera. Res je izjemno dober napadalec, to je pokazal v zadnjih letih. Še vedno je mlad, a je neverjetno dober strelec, ki dosega veliko golov," je za tuje medije o prvem norveškem superzvezdniku razpredal Oblak.

A brez izjave za slovenske medije

Na drugi strani so slovenski mediji zaman čakali na izjavo slovenskih nogometnih reprezentantov, ki so se odločili, da zaradi kritik po porazih s Švedsko in Srbijo ter nenavadni, a želeni enajsterici Slovenije, ki jo je sestavil športni dnevnik Ekipa24, odločili za kolektivni bojkot slovenskih novinarjev.

Oblak ustavil vse norveške poskuse