Domžalčani so v tednu dni še drugič matirali vijoličaste. Foto: www.alesfevzer.com
Domžalčani so v tednu dni še drugič matirali vijoličaste. Foto: www.alesfevzer.com

Osrednji četrtfinalni dvoboj je bil med prvoligašema Domžalami in Mariborom. Pred tednom dni so ravbarji v okviru 29. kroga Prve lige s 3:1 slavili sredi Ljudskega vrta. Tudi tokrat so bili v Športnem parku ob Kamniški Bistrici Domžalčani boljši nasprotnik.

Domžale v Pokalu Slovenije ustavile Maribor

Podlogar in Jakupović strelca za Domžale
Povedli so v 23. minuti, ko je po mariborskem izbijanju z razdalje sprožil Sven Šoštarič Karić, v kazenskem prostoru pa je nogo podstavil Matej Podlogar in žogo preusmeril za hrbet Ažbeta Juga. Domžale so vodstvo povišale v 43. minuti. Benjamin Markuš je v sredini kazenskega prostora Maribora našel Arnela Jakupovića, ki je s približno enajstih metrov zatresel mrežo.

Novemu trenerju Maribora Simonu Rožmanu za zdaj še ne gre po načrtih. Foto: www.alesfevzer.com
Novemu trenerju Maribora Simonu Rožmanu za zdaj še ne gre po načrtih. Foto: www.alesfevzer.com

Klinar omilil poraz, več Maribor ni zmogel
Gostujoči trener Simon Rožman je na začetku drugega polčasa na zelenico poslal štiri nove igralce Jana Repasa, Aleksa Pihlerja, Aljoša Matka in Jana Mlakarja. Repas je v 61. minuti podal Denisu Klinarju, ki je znižal na 2:1. V tem delu precej odločnejši gostje so pritiskali za izenačenje, imeli tudi nekaj nevarnih strelov, a je domžalska vrsta zdržala do konca in se veselila polfinala. Še končna statistika; posest žoge 51:49, streli 10:10, v okvir vrat 5:3.

Uspešen debi Agrona Šalje
Lani so Radomljani v četrtfinalu izločili prav Celjane, ki so se jim letos uspešno oddolžili. Branilce naslova državnega prvaka je prvič vodil novi trener Agron Šalja, ki je zamenjal Jirija Jarošika, pod katerim so Celjani padli na deveto mesto prvenstvene lestvice.

Zadetki s pokalnih tekem v Celju in Domžalah

V 83. minuti izključen Gašper Trdin
Radomljani, vodilno moštvo druge lige, so se dobro upirali domačinom. Ti so imeli sicer vseskozi pobudo, a jim nikakor ni uspelo streti obrambe gostov. V 83. minuti je pri Radomljah drugi rumeni karton in s tem rdečega prejel Gašper Trdin, številčno prednost pa so domači hitro izkoristili.

Brecl in Kerin zadela v polno
V 85. minuti je namreč Ivan Božič z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, žoga je prišla do Amadeja Brecla, ki jo je pospravil za hrbet Davida Šugića. Zmago domačih pa je v 92. minuti po lepo odigrani akciji potrdil Luka Kerin, ki je zadel pod prečko.

Preostali dve tekmi četrtfinala Drava Ptuj ‒ Koper in Nafta 1903 ‒ Olimpija Ljubljana bosta v sredo.


Celjani so se po slabih predstavah v prvenstvu le prebili v polfinale pokala. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so se po slabih predstavah v prvenstvu le prebili v polfinale pokala. Foto: www.alesfevzer.com

NOGOMET (M) – POKAL PIVOVARNA UNION

ČETRTFINALE


CELJE – Kalcer Radomlje 2:0 (0:0)
Brecl 85., Kerin 92.
RK: Trdin 83./Kalcer Radomlje

Celje: Rožman; Kadušić, Zaletel, Stojinović, Brecl; Vrbanec (71./Rorić), Benedičič; Božić, Novak (81./Sokler), Kuzmanović (60./Kerin); Dangubić.

Kalcer Radomlje: Šugić; Jazbec, Petek, Vuco; Blaić, Nuhanović, Trdin, Ihbeisheh; Primc (67./Cerar), Kregar (67./Pogačar); Nikolič.

Sodnik: Mihael Antič (Dekani)


DOMŽALE – Maribor 2:1 (2:0)
Podlogar 23., Jakupović 43.; Klinar 60.

Domžale: Mulalić, Žinić, Vuklišević, Klemenčič, Karić, Markus, Käit (90./Pišek), Jakupović, Ibričić, Svetlin (72./Urbančič), Podlogar (84./Vuk).

Maribor: Jug, Koblar, Uskoković, Peričić, Klinar, Dervišević (46./Repas), Cretu (46./Pihler), Požeg Vancaš (46./Matko), Kronaveter, dos Santos (70./Kotnik), Tavares (46./Mlakar).

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)


Sreda ob 15.00:
DRAVA PTUJ – KOPER

Ob 17.30:
NAFTA 1903 – OLIMPIJA LJUBLJANA

O napredovanju odloča le ena tekma!

Polfinala bosta odigrana v sredo, 12. maja. Finale bo v torek, 25. maja.


NOGOMET (Ž) ‒ POKAL SLOVENIJE

POLFINALE, četrtek:
NONA POMURJE BELTINCI ‒ KRIM ROLLJET

MB TABOR ‒ OLIMPIJA LJUBLJANA

Finale bo v torek, 25. maja.