V Prvi ligi so Celjani izgubili zadnji dve tekmi, nazadnje pa so zmagali pred več kot dvema mesecema v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
V Prvi ligi so Celjani izgubili zadnji dve tekmi, nazadnje pa so zmagali pred več kot dvema mesecema v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

43-letni Čeh je na 12 tekmah na klopi državnih prvakov klonil kar osemkrat. Poleg njega Celje zapušča tudi pomočnik Panajotis Kucalas. Celjani so v tem obdobju vpisali še po dve zmagi in remija.

Celjani so medtem že našli zamenjavo. Agron Šalja je pogodbo podpisal za naslednji dve sezoni. 48-letni strokovnjak iz Dragomelj je bil dolgoletni selektor vseh mlajših selekcij reprezentance Slovenije, zdaj pa bo svoje izkušnje z reprezentančnega prenesel tudi na klubski nivo. Z izbranima vrstama U17 in U19 se je vedno uvrstil v elitni krog kvalifikacij za Evropsko prvenstvo, kjer je z U17 leta 2018 v Angliji tudi nastopil. Nekdanji nogometaš Olimpije, Domžal, Primorje in Interblocka je že spoznal svoje novo delovno okolje in je že opravil prvi trening z ekipo.

Šalja bo skušal obrniti krivuljo Celjanov navzgor

Pod vodstvom Jarošika, ki je mesto glavnega trenerja državnih prvakov zasedel konec lanskega koledarskega leta po slovesu Dušana Kosića, ki je lani poskrbel za zgodovinski uspeh kluba, so nogometaši iz knežjega mesta ugnali le Maribor v Prvi ligi in v osmini finala Pokala Pivovarne Union Triglav. Šest krogov pred koncem državnega prvenstva je Celje predzadnje, kar prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi. Ima tri točke zaostanka za desetim Aluminijem in pet točk prednosti pred 12. Gorico.