Goran Vuk in Youssef Ben Syam sta se takole borila za žogo. Foto: Aleš Fevžer
Goran Vuk in Youssef Ben Syam sta se takole borila za žogo. Foto: Aleš Fevžer
Daniel Isaila in Stevan Mojsilović
Daniel Isaila in Stevan Mojsilović sta bila takole dobro razpoložena pred začetkom tekme. Foto: Aleš Fevžer
Domžalčani izgubili proti Astri

Romunska desetica je edini gol na ne preveč atraktivni tekmi dosegel v 84. minuti po hudi napaki domačega vratarja Nejca Vidmarja. Alexandru Matel je podal z desne strani pred domača vrata, Vidmar pa je žogo izbil na noge Budescuja, ki je s polvolejem brez težav zatresel domačo mrežo. Po hitri akciji Gabriela Enacheja in lepem prodoru z desne strani je v 89. minuti iz neposredne bližine vratnico stresel Takajuki Seto.

Najlepšo domačo priložnost zapravil Ljubović
Astra, sicer favorit obračuna, je imela nekaj več pobude na tekmi. Budescu je že v prej v 65. minuti zapravil najlepšo priložnost za goste, ko se je znašel sam pred Vidmarjem, a ni bil dovolj natančen. Za gostitelje je po podaji Erika Janže s prostega strela z desne strani najnevarneje zapretil Denis Ljubović, ki je najprej iznajdljivo poskusil, a je bil Silviu Lung na mestu, nato pa v drugo žogo poslal čez gostujoča vrata.

Astra prevladovala tako v posesti žoge kot v strelih
Povratni obračun bo na sporedu čez teden dni v Bukarešti. Domžalčane glede na prikazano na tokratnem obračunu čaka izredno težko delo. To razkriva tudi statistika. Astra je imela žogo 65 odstotkov časa v svoji posesti, v strelih na gol je bilo razmerje 5:11, v strelih v okvir vrat pa 2:6.
"Ta gol boli, na koncu se nismo mogli več sestaviti. Imeli smo neke priložnosti, ampak niso bile prave, lahko pa bi zadeli. Na koncu se je obrnilo tako, kot se je. Res nam je žal, da nam ni uspelo. Pripravljali smo se nanje več kot en teden, so močnejša ekipa, ampak se je dalo držati rezultat. Na koncu pa škoda za ta nesrečni gol. Ne predajamo se še, upam, da nam bo uspelo," je povedal vratar Nejc Vidmar.

Evropska liga, 1. predkrog, prva tekma:
DOMŽALE - ASTRA (ROM) 0:1 (0:0)
1.000; Budescu 84.

Domžale: Vidmar, Kous ( 71./Dobrovoljc), Skubic, Ljubović, Janža ( 86./Balkovec), Gorenc Stanković, Parker, Božović , Majer, G. Vuk , Gabrić ( 68./S. Vuk).

Astra: Lung, Youssef, Yahaya ( 93./Barboianu), Seto, Enache, Budescu, Morais , Bukari, Ivanovski ( 63./Amorim), Muresan, Matel .

Sodnik: Andreas Pappas (Grčija)

Domžalčani izgubili proti Astri