Robert Berić je na 25 tekmah za Slovenijo dosegel dva zadetka. V Ljudskem vrtu je zatresel mrežo Estonije septembra 2015, pred dvema letoma pa je v Ligi narodov zadel tudi na Cipru. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Berić je na 25 tekmah za Slovenijo dosegel dva zadetka. V Ljudskem vrtu je zatresel mrežo Estonije septembra 2015, pred dvema letoma pa je v Ligi narodov zadel tudi na Cipru. Foto: www.alesfevzer.com

Chicago Fire je zbral 23 točk v 23 krogih, kar je bilo dovolj le za 11. mesto na Vzhodu. V končnico se neposredno prebije prvih šest ekip, moštva med sedmim in desetim mestom pa igrajo za preostali dve vozovnici. Chicago je zaostal le točko za Miamijem in tri za Montrealom. Prvo mesto po rednem delu je zasedla Philadelphia s 47 točkami. Zmagovalec Lige MLS bo znan 12. decembra.

"Na koncu se nam ni izšlo. Želeli smo igrati v končnici. Imamo novo ekipo in mislim, da bomo že v prihodnji sezoni precej boljši. Vsi so potrebovali kar nekaj časa, da smo po dolgem premoru ujeli nogometni ritem tekem na vsake tri dni. Mislim, da sem imel dobro sezono, in upam, da bom nadaljeval v tem ritmu," je v pogovoru za TV Slovenija povedal 29-letni napadalec.

Več golov dosegel le Urugvajec Rossi
Nekdanji nogometaš Saint-Etienna, Rapida, Sturma, Maribora, Interblocka in Krškega se je hitro znašel v Ligi MLS. Berić je pobral kar dve priznanji. Osvojil je tudi klubski zlati čevelj za najboljšega strelca Chicaga. Dosegel je 12 golov (10 jih je prispeval po 1. septembru). Na lestvici strelcev Lige MLS je zaostal le za prvim strelcem lige Diegom Rossijem (Los Angeles) in bil izenačen z Gyasijem Zardesom (Columbus) in Raulom Ruidiazom (Seattle).

Počitnice je začel v Ljubljani: "Navdušen sem, da sem znova doma. Po dolgem času znova vidim svoje najbližje. Govorim lahko svoj jezik. Presrečen sem."

V Ligi narodov se je Slovenija prebila v Ligo B. Zaradi klubskih obveznosti letos ni bil na nobeni reprezentančni tekmi. "Vesel sem, da reprezentanca znova dobro igra. Vedno bom dal vse od sebe, da bom zraven pri reprezentančnih akcijah," je še dodal Berić.

Berić s Chicagom ostal brez končnice Lige MLS