Lionel Messi in Dani Alves sta se na treningu v BayAreni privajala na mraz v Nemčiji. Foto: EPA
Lionel Messi in Dani Alves sta se na treningu v BayAreni privajala na mraz v Nemčiji. Foto: EPA
Robin Dutt
Robin Dutt se je izkazal na klopi Freiburga, v Leverkusnu pa mu za zdaj ne gre po načrtih. Foto: EPA
Hugo Lloris
Hugo Lloris se zaveda, da Apoel ni naivna ekipa. Foto: EPA

Osasuna je v 23. krogu šokirala Katalonce s 3:2 in madridski Real ima zdaj na vrhu lestvice že deset točk naskoka pred večnimi tekmeci. "Zdaj začenjamo naša potovanja po Evropi, kjer želimo ubraniti naslov. V drugem polčasu smo v soboto zaigrali precej bolje, vendar nam ni uspelo priti do preobrata. Tako igro pričakujem tudi v torek," je pojasnil trener Barce Pep Guardiola, ki je odpočil vezista Xavija Hernandeza in Andresa Iniesto. Oba bosta seveda začela v udarni postavi na BayAreni.

Ballack buri duhove v Leverkusnu
Bayer je v soboto izgubil v Dortmundu z 0:1, v spomladanskem delu Bundeslige pa nikakor ne najde prave forme in mesta v Ligi prvakov za naslednjo sezono se mu vse bolj izmikajo. Preveč se govori o Michaelu Ballacku, ki je znova poškodovan. Po koncu sezone bo nekdanji kapetan nemške izbrane vrste zapustil Leverkusen, saj z vodilnimi ne najde skupnega jezika. Direktor Wolfgang Holzhäuser ga je ostro kritiziral, da vse od njegovega prihoda poleti 2010 ni naredil prav nič dobrega za Bayer.

"To je klasični obračun Davida in Goljata, kjer mi ne moremo ničesar izgubiti. Prepričan sem, da bomo prikazali odlično igro," je dejal kapetan Simon Rolfes.

Dutt: Zadovoljen bi bil z zmago s 5:0
Trener Robin Dutt zelo dobro pozna Barco in se zaveda, da so možnosti minimalne. "Barcelona je še boljše moštvo kot španska reprezentanca. Zelo lepo bi bilo, če bi imeli na povratni tekmi še možnosti za napredovanje. Pričakujem, da bomo imeli žogo med 30 in 35 odstotki igralnega časa v svoji posesti. Imeli bomo malo priložnosti, zato je treba te maksimalno izkoristiti. Ko bomo imeli žogo, moramo odigrati načrtovane akcije, ne bomo nabijali žoge na tribuno. V nogometu so se že dogajali čudeži, morda nam v torek uspe," je poudaril strateg Bayerja. Novinarji so ga spraševali, kakšen izid bi si želel na prvi tekmi. "Z zmago s 5:0 bi bil zelo zadovoljen, a to seveda ni realno," se je nasmehnil Dutt.

Lloris opozarja na ciprske protinapade
Na drugi torkovi tekmi bo Lyon gostil Apoel. Francozi so v soboto doživeli pravi šok v prvenstvu, saj so doma izgubili s Caenom z 1:2. "Preprosto prejmemo preveč zadetkov, kar nam zelo otežuje delo. Če hočemo zmagati, moramo vsako tekmo zadeti vsaj trikrat, kar pa seveda proti boljšim ekipam ni mogoče. Vsi se zavedamo, da bodo Ciprčani prežali na protinapade. Če bi jim uspelo povesti, nas čaka izjemno težka naloga," opozarja vratar Lyona Hugo Lloris.

Apoel je poskrbel za največje presenečenje skupinskega dela. Osvojil je prvo mesto v skupini, kjer so igrali tudi Porto, Šahtar in Zenit. "Lyon je precej večji klub, ima boljše igralce in več denarja, a to še zdaleč nič ne zagotavlja. Prebili smo se v osmino finala in prepričani smo, da lahko gremo še stopničko dlje. Povratno tekmo igramo doma, kjer nobeni ekipi ne bo lahko, to so občutili že naši tekmeci v skupinskem delu," je odločen kapetan Apoela Constantinos Charalambides, ki je dosegel oba gola ob zmagi nad Ethnikosom v petek.

Osmina finala, prve tekme, torek ob 20.45:
LYON - APOEL

Verjetni postavi:
Lyon:
Lloris, Reveillere, B. Kone, Cris, Cissokho, Briand, Gonalons, Ederson, Bastos, Gomis, Lisandro Lopez.

Apoel Nikozija: Chiotis, Poursaetides, Kaka, Nuno Morais, Helder Sousa, Alexandrou, Pinto, Marcinho, Charalambides, Tričkovski, Ailton.

Sodnik: Paolo Tagliavento (Italija)


BAYER LEVERKUSEN - BARCELONA

Verjetni postavi:
Bayer Leverkusen:
Leno, Čorluka, Schwaab, Friedrich, Kadlec, Reinartz, Castro, Rolfes, L. Bender, Schürrle, Kiessling.

Barcelona: Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Xavi, Mascherano, Iniesta, Sanchez, Messi, Fabregas.

Sodnik: Craig Thompson (Škotska)

Povratni tekmi bosta 7. marca.


Sreda ob 18.00:
ZENIT - BENFICA
Ob 20.45:
MILAN - ARSENAL
Povratni tekmi bosta 6. marca.

Torek, 21. februarja, ob 18.00:
CSKA MOSKVA - REAL MADRID
Ob 20.45:
NAPOLI - CHELSEA
Povratni tekmi bosta 14. marca.

Sreda, 22. februarja, ob 20.45:
BASEL - BAYERN
MARSEILLE - INTER
Povratni tekmi bosta 13. marca.